AK Parti Samsun İl Başkanının milletvekili aday adayı olmak için istifa etmesinden sonra gözler yeni il başkanının kim olacağına çevrildi.

Yeni il başkanını belirlemek için hafta sonu il koordinatörleri Nazım Maviş ve Adnan Gülnar'ın katılımıyla temayül yoklaması yapıldı.

Temayüle 12 aday katılırken il yönetim kurulu dışından da eski yönetim kurulu üyesi Erkan Malkoç ve önceki dönem Atakum ilçe başkanı Haluk Köksoy da katıldı.

İstifa eden başkan Ersan Aksu'ya yakınlığı ile bilinen Mehmet Köse, Mahmut İşbilir ve Emrecan Sohum, Aksu'nun desteğini arkasına almış gibi görünürken mevcut yönetimde yer alan eski gençlik kolları başkanı ve milletvekili adayı Caner Göktepe en çok ilgi gören isimlerden oldu.

Hakan Karaduman yönetiminde yer alan iş adamı Erkan Malkoç ise yönetim dışında olmasına rağmen en büyük desteği alan isimler arasında yer aldı.

Başkanlık düğümünün hafta sonuna kadar çözülmesi beklenirken genel merkez teşkilat başkanlığının yarın akşama kadar Milletvekillerinin de görüşünü alarak 3 ismi Ankara'ya davet etmesi bekleniyor.

Temayülde öne çıkan Erkan Malkoç, Caner Göktepe ve Mahmut İşbilir üçlüsünün Ankara'ya davet edilmesi öne çıkıyor.