Apple, AirPods sahiplerinin kulaklıklarından en iyi şekilde yararlanmaları için 5 kullanışlı özelliği derledi.

Air Pods

1. Ses Paylaşma:

Bu özellik, dinlediğiniz müziği veya sesi bir arkadaşınızla paylaşmanıza imkan tanır. Denetim Merkezi'nden AirPod simgesine basarak ve "Ses Paylaşma" seçeneğini seçerek bu özelliği kullanabilirsiniz. Telefonunuz size gerekli adımları gösterecektir.

2. AirPods'unuzun İsmini Değiştirme:

Ayarlar'dan AirPods'unuzu seçerek ve "İsim" kısmına basarak cihazınıza istediğiniz ismi verebilirsiniz. Bu sayede kulaklığınızı diğer cihazlarınızdan kolayca ayırt edebilirsiniz.

3. Canlı Dinleme:

Bu özellik, iPhone'unuzun veya iPad'inizin mikrofon görevi görmesini ve etrafınızdaki sesleri kulaklığınıza iletmesini sağlar. Telefonunuzu başka yere bırakıp bile dinleyebilirsiniz. Kullanmak için Ayarlar'dan Denetim Merkezi'ne girin ve "İşitme" aracını ekleyin. Daha sonra Denetim Merkezi'ni açıp işitme simgesini seçerek "Canlı Dinleme"ye dokunun.

4. Arka Plan Sesi:

Yavaşlayan Telefonlar Nasıl Hızlanır? Neler Yaparak Hızlandırılır? Yavaşlayan Telefonlar Nasıl Hızlanır? Neler Yaparak Hızlandırılır?

Dikkat dağıtan unsurlardan uzaklaşmak için AirPods'unuzdan arka plan sesleri dinleyebilirsiniz. Ayarlar'dan "Erişilebilirlik" ve ardından "Ses/Görsel"e gidin. "Arka Plan Sesleri" bölümünden bu sesleri açın. Yağmur, okyanus ve daha birçok sesten birini seçip kullanabilirsiniz.

5. Siri ile Bildirimleri Dinleme:

Bu özellik, kulaklık takılıyken Siri'nin size bildirimleri okumasını sağlayarak telefona bakma ihtiyacınızı ortadan kaldırır. Kullanmak için Ayarlar'daki Bildirimler kısmından "Bildirimleri Seslendir" bölümüne gidip özelliği aktif etmeniz yeterli.

Bu Kullanışlı Özellikler Hangi AirPods Modellerinde Mevcut?

Yukarıda bahsedilen özelliklerin çoğu tüm AirPods modellerinde yer alıyor. Sadece Siri'yle bildirimleri seslendirme özelliği birinci nesil AirPods modellerinde çalışmıyor.

AirPods'unuzla Neler Yapabilirsiniz?

Apple'ın AirPods'la yapabilecekleriniz bunlarla sınırlı değil. iOS 17 ile Pro modelinde adaptif sesten konuşma tanımlamaya kadar birçok yenilik gelmişti. Apple'ın yukarıda bahsettikleri neredeyse tüm AirPods sahipleri için kullanışlı olacak özelliklere ek olarak, AirPods'unuzla şunları da yapabilirsiniz:

  • Müzik dinlemek
  • Telefon görüşmeleri yapmak
  • Sesli komutlar vererek Siri'yi kullanmak
  • Film ve video izlemek
  • Oyun oynamak
  • Spor yaparken motive olmak
Editör: Arda KERSU