Mersin Üniversitesi (MEÜ) Mersin Teknoloji Transfer Ofisi (Mersin TTO) tarafından ’Ar-Ge Proje Pazarı 2024’ teması ile yapılan proje başvurusu, 1503 Proje Pazarları desteğini aldı.

Alınan destek kapsamında, Proje Pazarı 2024: Yatırımcının ve Projelerin Buluşma Noktası temasıyla bu yıl 13’üncüsü düzenlenecek ’Ar-Ge Proje Pazarı 2024’, 7-8 Mayıs’ta MEÜ Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Amatör maçta kavga Amatör maçta kavga

MEÜ çatısı altında Tarsus Üniversitesi, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Teknopark, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, KOSGEB Mersin İl Müdürlüğü, Mersin Deniz Ticaret Odası ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası Mersin Şubesi iş birliğiyle gerçekleşecek etkinliğin tematik alanları, Biyomedikal-Biyoteknoloji, Çevre Teknolojileri, Gıda-Tarım Teknolojileri, Bilişim Teknolojileri, Makine-İmalat Teknolojileri ve Kimya Teknolojileri olarak belirlendi.

Somut bir AR-GE düşüncesi ya da projesine sahip öğrenci ve araştırmacıların, ilgili akademik ve sanayi kuruluş temsilcileriyle bir araya gelmesine imkan sağlayan Mersin Üniversitesi AR-GE Proje Pazarı etkinliğinde, proje hazırlama kültürünün olgunlaşması ve bu sayede de AR-GE ve yenilikçilik bilincinin yaygınlaşmasının sağlanması hedefleniyor.

Kaynak: iha