BEYLİKDÜZÜ YENİ YETENEKLERİNİ ARIYOR BEYLİKDÜZÜ YENİ YETENEKLERİNİ ARIYOR

Vatandaşlara hızlı, güvenilir, şeffaf ve kaliteli hizmet sunmak amacıyla dijital dönüşüm çalışmalarını sürdüren İlkadım Belediyesi, son olarak E-Belge Platformu ile vatandaşların İmar Durum Belgesi (E-ÇAP),Yapı Ruhsatı (E-RUHSAT), Yapı Denetim ve İskan Süreçleri (E-İSKAN), Eksper İnceleme Süreçleri (E-EKSPER) gibi başvuru süreçlerini tek bir platformda dijital mecraya taşıdı. İmar durumu ve yapı ruhsatı başvurularını belediyeye gelerek yazılı olarak yapan vatandaşlar artık belediyeye gelmeden işlemlerini E-Belge uygulaması üzerinden çok daha hızlı bir şekilde yapabilecek.

Belediye Hizmet Binası Çok Amaçlı Salon’da İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, yapı müteahhitleri, yapı denetim kuruluşları, proje müellifleri ve gayrimenkul değerleme süreçlerinde görev yapan tüm paydaşların katılım sağladığı tanıtım toplantısında uygulamanın kullanımı ve getirdiği kolaylıkları anlatan netcad yazılım firması yetkilileri; Geliştirdiğimiz E-Belge Platformuna www.ilkadim.bel.tr internet adresine girerek e devlet, telefon ve mail adresi ile kendi adınıza sistemde bir profil oluşturuyorsunuz. Talepler doğrultusunda ilgili belgeler sisteme yüklenerek elektronik imzalı belgeler dijital olarak hazırlanıyor. Uygulama; hazırlanmakta olan imar durumu belgesinin ve yapı ruhsatı talebinin hangi aşamada olduğu yapı sahibine ve yapı müteahhidine SMS ve mail yoluyla otomatik olarak bildiriyor. Böylece vatandaşlar başvurusunun hangi aşamada olduğunu takip edebiliyor. Onaylanan proje ve dosyalar elektronik olarak imzalandığı için E-Belge Platformu uygulaması ile vatandaşlar zamandan ve kağıt tüketiminden tasarruf ederek imar başvuru süreçlerini belediyeye gelmeden dijital ortamda tamamlayabiliyor. Aynı zamanda yapı denetim sürecinin de dijital ortama taşınmasıyla yapının denetimine ilişkin tüm bilgi ve belgeler elektronik ortamda takip edilebiliyor. Yapı kullanma izin belgesi taleplerinde de başvuru sahibi süreci dijital ortamda takip etme imkanı buluyor. Kredi ile ev almak için yapılan başvurularda ekspertiz incelemelerinin de dijital ortamda yapılması kolaylığı sunulduğundan hızlı bir şekilde kredilendirme işlemlerinin yürütülmesine imkan sağlıyor.

“Dijital çalışmalarımıza yenilerini ekliyoruz”

Bir önceki başkanlık dönemimde de girişimini yaptığım fakat sonuç alamadığımız İmar süreçlerini dijital ortama taşıyan E-Belge Platformu ile ilçe halkımızın kullanıma sunmanın mutluluğunu yaşıyorum diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,” İnternet teknolojisinin sağladığı imkanları hizmetlerimizle harmanlayarak vatandaşlarımıza kaliteli, hızlı, güvenli ve şeffaf bir şekilde hizmet sunmak için dijital dönüşüm çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu uygulama ile vatandaşlarımızdan sıklıkla gelen ‘Evrağım kayboldu, evrağım hala imzalanmadı, belediyeye gelip gitmekten yorulduk’ gibi şikayetleri ortadan kaldıracağız. Artık kimse belediyede birimler arasında dolaşmayacak. Hatta belediyeye gelinmesine bile gerek kalmayacak. Yapılan başvuruların ne zaman işleme alındığı, hangi aşamalardan ne kadar sürede geçtiği kayıt altına alınacak. Böylece süreci denetleyerek, vatandaşı da bilgilendirerek çok daha hızlı tamamlanmasını sağlayacağız” dedi.

“Tasarruf ve avantaj getiren bir uygulama”

İmar ve Yapı Ruhsatı Arşivini oluşturan belgelerin yıpranmasının önüne geçilmesi, aynı belgeye ihtiyaç duyan kişilere çoklu erişim, zamandan tasarrufu sağlayan, kağıt israfı gibi bir çok alanda avantaj sunan uygulamanın kullanımından da bilgiler aktaran Başkan Demirtaş,” E-Belge Platform uygulaması ile vatandaşlarımız istedikleri bilgi ve evrakla İlkadım Belediyesi kurumsal web sitesi “www.ilkadim.bel.tr” adresinden erişim sağladıktan sonra ana sayfadaki hızlı menüde bulunan “e-Belge Platformu” uygulamasına giriş yapabilecek. E-belediye üyelik işlemleri kontrolünden sonra uygulamaya kolayca erişim sağlanacağını ifade etti.

Editör: Vadi Sağdıç