Bingöl ilçelerinin posta kodları aşağıdaki gibidir:

İlçe    Posta Kodu
Adaklı    12300
Genç    12400
Karlıova    12500
Kiğı    12600
Merkez    12000
Solhan    12700
Yayladere    12800
Yedisu    12900
Bingöl ilçelerinin posta kodlarını öğrenmenin farklı yolları vardır.

Türkiye Posta ve Telgraf Kurumu'nun (PTT) web sitesinden öğrenebilirsiniz.
PTT'nin mobil uygulamasından öğrenebilirsiniz.
Google Haritalar'dan öğrenebilirsiniz.
Yönlendirme servislerinden öğrenebilirsiniz.
Bingöl ilçelerinin posta kodlarını öğrendikten sonra, posta gönderilerinizi daha hızlı ve kolay bir şekilde gönderebilirsiniz.

Örnek:

Bingöl Merkez'de bulunan bir adrese bir kargo göndermek istiyorsanız, posta kodunu "12000" olarak yazmanız gerekmektedir.

Adaklı'da bulunan bir adrese bir kargo göndermek istiyorsanız, posta kodunu "12300" olarak yazmanız gerekmektedir.

Ve benzeri şekilde, Bingöl'ün diğer ilçelerine yapacağınız posta gönderilerinde de ilgili ilçenin posta kodunu yazmanız gerekmektedir.

Bingöl ilinin posta kodunu öğrenmenin bir diğer yolu da Google Haritalar'ı kullanmaktır. Google Haritalar'da, gönderiyi göndermek istediğiniz adresi aratarak, adresin yanında bulunan posta kodunu öğrenebilirsiniz.

Yönlendirme servisleri de Bingöl ilinin posta kodlarını öğrenmek için kullanılabilecek bir başka yöntemdir. Yönlendirme servisleri, bir adrese gönderi göndermek istediğiniz zaman, gönderi adresini ve gönderi türünü girerek, gönderinizin doğru adrese ulaşması için gerekli olan bilgileri size sunmaktadır. Bu bilgiler arasında posta kodu da bulunmaktadır.

Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı Gençler 33 şehidin anıtına karanfil bıraktı

Özellikle Bingöl'ün ilçelerine yapacağınız posta gönderilerinde, posta kodunu doğru yazmanız, gönderinizin doğru adrese ulaşmasını sağlayacaktır.

Bingöl ilinin posta kodu, Türkiye'nin diğer illerine göre daha az sayıda posta koduna sahiptir. Bunun nedeni, Bingöl'ün küçük bir il olmasıdır.

Editör: çağlar Sağdıç