Sarı kırmızılı Galatasaray geçen sezon olduğu gibi bu sezonda da taraftarına, sponsorlarına ve yönetimine güven veriyor. Galatasaray puan durumu rekorlara koşuyor ve bir kez daha şampiyon olmaya çok yakın bir noktada yer alıyor.

Okan Buruk yönetiminde Galatasaray bu sezona yeni ve yeniden rekorlar kırmaya devam ediyor. Sezon başında yapılan transferlerin hepsinden verim alamayan Okan hoca yine de eksik kadro ile, oyuncu olmayan mevkilere rağmen maçlarını kazanmayı bildi.

Galatasaray’da İnanmışlık Rakiplere Korku Salıyor

GS puan durumu demek sadece lig puan durumu demek değil. Evet Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nden yönetimin aylardır alması gereken ama yetiştiremediği sol bek sorunu yüzünden elenmesine rağmen mücadele ruhunu hep en yukarıda tutması ile ölçülebilir.

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’ne uzun bir yoldan başladı. Play-off’lar, grup aşamalarında Man United ve Bayern Münih karşısındaki başarıları yadsınamayacak bir başarı örneği. Bu yoğun tempoda Galatasaray Ziraat Türkiye Kupa’sından, Şampiyonlar Ligi’nden elendi günün sonunda evet ama lig başarısını hiç sekteye uğratmadı.

Galatasaray puan durumu 93’e ulaştı ve Fenerbahçe’nin rekorunu egale ederek yeni bir rekor kırdı. Başarılara aç bir takım olan Galatasaray’da Fenerbahçe’nin aksine teknik yönetim ve teknik hoca farkı birçok maçın çevrilmesine neden oldu.

34. hafta itibariyle 93 puana ulaşan Galatasaray son 5 maçını da kazanarak emin adımlarla ilerliyor. Ligin bitmesine son 4 maç kaldı ve Galatasaray bu 4 maçta 2 deplasmana gidecek. Fatih Karagümrük deplasmanı çok deplasman sayılmayacağı için sadece bir kez şehir dışına gidecekler.

Bakan Tunç’tan 28 Şubat açıklaması: "Bugün tahliyeler gerçekleşir" Bakan Tunç’tan 28 Şubat açıklaması: "Bugün tahliyeler gerçekleşir"

Galatasaray’ın Son 4 Maçı

Galatasaray son olarak 34. Haftada Adana Demirspor deplasmanından 3 puanı 3 golle alarak ayrıldı. Sonraki maçları ise sırasıyla;

Galatasaray – Sivasspor 5 Mayıs

Fatih Karagümrük – Galatasaray 12 Mayıs

Galatasaray – Fenerbahçe 19 Mayıs

Konyaspor – Galatasaray 26 Mayıs

Teknik direktör Okan Buruk ve öğrencilerinin hedefi son 4 maçı da kazanarak 24. Şampiyonluklarını ilan etmek. Galatasaray’da tüm oyuncularda bir kazanma hırsı, rahatlık ve rahat oynama var. Bu sezonun yıldızı parlayan isimleri şüphesiz ki Barış Alper Yılmaz, Kerem Demirbay, Derrick Köhn ve Ziyech. Geçen sezonki başarılarını devam ettiren İcardi, Kerem Aktürkoğlu, Mertens, Abdülkerim Bardakçı, Victor Nelsson ve Muslera bu isimlere ek.

Trendyol Süper Lig bu sezonda da çok heyecanlı bir şekilde devam ediyor ve herkes son 4 maçı heyecanla bekliyor.

Editör: Ozge Ozkan