Sınır Tanımayan Doktorlar'ın kurucularından olan ünlü Fransız cerrah Jacques Philippe Michel Beres, 15 Şubat'ta İstanbul'a geldi. Sabiha Gökçen Havalimanı'na inan cerrah, pasaport kontrolü yapıldığı sırada Y.D. isimli polisin cep telefonunu çaldı. Cep telefonunu aldıktan sonra Suriye'ye gitmek için bineceği Gaziantep uçağına doğru yönelen cerrah, uçağa binmeyi başardı.

Beres uçağa bindikten kısa bir süre sonra cep telefonunu bulamayan Y.D. isimli polis, kamera kayıtlarına bakarak telefonunu Beres'in aldığını anladı. Koşar adımlarla Gaziantep uçağına doğru giden polis memuru Y.D., uçak kalkmadan Beres'i yakaladı. Polis memurunun cep telefonu cebinden çıkan 75 yaşındaki ünlü cerrah, yakalanarak nöbetçi mahkeme tarafından cezaevine konuldu.

Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan ünlü cerrah, 'Pişmanım ve üzgünüm' dedi. Beres 10 ay hapse çarptırdı. Ancak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. 36 gün cezaevinde yatan Beres tahliye edildi.

Öte yandan Sınır Tanımayan Doktorlar Türkiye

"Sınır Tanımayan Doktorlar'ın (MSF) kurucularından biri olan Dr. Beres'in 2011 yılından bu yana MSF ile herhangi bir bağı bulunmamaktadır ve haberde sözü geçen Türkiye seyahatinin kurumumuzla bir ilgisi yoktur."