Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halis Demir Konferans Salonu'nda AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahid Erbin ve MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı ile iki partinin belediye meclis üyelerinin de katılımıyla basın toplantısı düzenledi.

  YAŞANANLAR ZULÜMDÜR
MHP İlkadım İlçe Başkanı Özcan Kınalı, belediyede yaşananların kabul edilemez olduğunu, yaşananların etik olmadığını söyledi. AK Parti İlçe Başkanı Mücahid Erbin, Necattin demirtaş'ın herkes iş vaadinde bulunurak oy avcılığı yaptığını belirterek, "AK Partili, MHP'li veya başka görüşten olan işçilere baskı ve mobbing uygulanarak belediyenin ahengi bozulmuştur. 26 yıllık belediyenin temel yapısı dağıtılmış, deneyimli personel sistemi tarumar edilmiştir. Aylardır yıkanmayan süpürülmeyen cadde ve sokaklara insan boyunu aşan otların biçilmediği günlere şahit olduk. İlkadım, hiç olmadığı kadar kirli bir dönemi yaşıyor. İlkadım'da belediyesinde yaşananlar bir zulümdür" dedi.

  USÜLSÜZLÜKLER VE KANUNSUZLUZLAR VAR
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın seçim öncesindeki vaatlerini tek tek sıralayan Erbin, bunların hiç birisinin yapılmadığını, başlanılmadığını söyledi. Erbin, "İlkadım Belediyesinde mal ve hizmet alımında usulsüzlükler gündeme geldi. Başkan haberinin olmadığını ve gerekeni yapacağını söyledi. Teftiş kurulu bu raporu hazırladı mı bir sonuç var mı bilmiyoruz, merak da ediyoruz. İsteriz ki İlkadım daha büyük işler ve hizmetler yapsın biz de tebrik edelim alkışlayalım. Ama maalesef İlkadım, hizmetlerle değil kavgalarla anılıyor. İlkadım, son beş yılını kaybetmiştir. Gelecek 5 yıldan da endişemiz yok. Çünkü milletimiz nasıl getirmişse öyle de götürmesini bilir. Bir de 'İlkadım meclisi önümüzü tıkıyor, meclis çalışmamızı engelliyor ama meclisten kredilerle ilgili onay alamıyoruz' söylemleri geliyor. Ama böyle değil meclisimize sunulan ve onay verilen krediler mevcuttur. Bir tek nisan ayında pandemi döneminde yapılan toplantıda 6 milyon kredi talebine onay vermedik ve tek onay vermediğimiz kredi budur. Bir de işçilerin parti gözeterek ya da gözetmeksizin çok detaylarını bilemiyorum çöpe sürülme iddiaları var. Başkan Demirtaş, seçimden sonra işçilere seslenmiş ve 'Görevini layıkıyla yapanın başım üstünde yeri var' demişti. Önce 45 işçinin çöpe gönderilmesindeki kişiler kimdir, parti gözetmiştir veya gözetmemiştir bilmiyorum. Ama görev tanımında büro işçisidir veya farklı bir görevlerdedir de çöp hizmetlerine verilmiş olması da taşeron yasasına da aykırıdır. Burada kanunsuzluk ve usulsüzlük var." ifadelerini kullandı.