Atakum Belediye Başkanvekili Atilla Tekcan ise Atakum'un kırsal mahallelerini kalkındıracak olan Jersey tipi inek dağıtımı projesinde sona gelindiğini, hayvanların kısa süre içerisinde belirlenen yetiştiricilere dağıtılacağını açıkladı.

  SÜTÜ BELEDİYE KOOPERATİF OLARAK ALACAK
Atakum Belediye Meclisi Ekim ayı Olağan Toplantısında konuşan Atakum Belediye Başkanvekili Atilla Tekcan, kırsal mahallerde gerçekleştirilecekleri 'Jersey Projesi'nde sona yaklaşıldığını söyledi. 50 adet Jersey tipi düvenin satın alınması işlemi bittiğini, paraların yatırıldığını kaydeden Atakum Belediye Başkanvekili Atilla Tekcan, "Jersey düvelerimiz kısa bir süre içerisinde Atakum'a ulaşacak. Bunun yanı sıra hayvanların beslenmesi için yem karma makinelerimiz de var. Saatte bir ton yem karabiliyor. Hayvanların beslenmesi için ihtiyaç duyulan besinler belirlendi, bunların sözleşmeleri yapıldı. Öncelikle biz bu hayvanları gebe halde getireceğiz. Yetiştiriciliği yapabilecek standartlara uygun aileler de tespit edildi. 25 haneye ikişer adet şeklinde dağıtacağız. Jersey ineklerimiz doğum yaptıktan sonra sütten kesilen hayvanları alıp kendi çiftliğimizde yetiştirip tekrar 25 haneye dağıtım yapacağız. Bu şekilde projenin kapsamı genişleyecek. Daha çok yetiştiriciyi sisteme dahil edeceğiz. Projemizden hayvan bakma yeteneğine sahip, hali hazırda ahırı olan ve gelir düzeyi çok düşük olan yurttaşlarımız yararlanacak. Bu yolla kırsal mahallelerdeki hemşehrilerimiz bir inekten günlük 25-30 litre süt alarak üretmiş olacak. Aylık kendilerini geçindirecekleri bir bütçeye kavuşacaklar. Atakum Belediyesi, kooperatif marifetiyle bu sütü alıp farklı mamüllere dönüştürerek satışa sunacak. Şu anda proje bitme aşamasında. Hayvanları sigortaları yapıldığında teslim alacağız" diye konuştu.

  ŞEHİT POLİS UNUTULMADI
Mecliste, Azerbaycan'a destek açıklaması yapılırken, bütçe ile ilgili konular komisyonlara sevk edildi. Ayrıca Atakum Cumhuriyet Mahallesi 37. ve 56. sokakların kesişiminde yeni inşa edilen parka, Şehit Polis Memuru Adem Keskin Parkı ismi verilmesi oy birliğiyle kararlaştırıldı.