Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Tıp Bayramı'nda sağlık çalışanları için verdiği müjdeleri değerlendirdi.

Çakmak, "Sağlık çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi ile ilgili olarak atılacak her adım bizim tarafımızdan olumlu karşılanmaktadır. Doktorlarımızın emekli aylıklarının artırılması bu anlamda sevindirici ve bize göre geç kalmış bir düzenlemedir. Fakat kamuoyuna müjde diye lanse edilen bu açıklamaya dikkatle bakıldığında görülmekte olan sağlık hizmetinin bir ekip işi olduğunun ve 500 bin sağlık çalışanının var olduğu gerçeğinin göz ardı edilmesidir. Her düzenlemede sağlık çalışanlarını bölmek, ayrıştırmak ve ötekileştirmek çalışma barışını ve işyerinde huzuru yok etmektedir. Fakat Sağlık Bakanlığı bu yanlışında ısrar etmektedir" diye konuştu.

SAĞLIK GÜVENCELERİ ASKIYA ALINMALI
Çakmak, sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması için kanuni düzenleme yapıldığını ancak bunun kağıt üzerinde kaldığını, bu tür saldırıda bulunanların yüzde 90'nın tutuksuz yargılandığını belirterek, "Mesele kanunun hassas uygulanmasıdır.
Ayrıca sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların koruyucu ve acil sağlık hizmetleri dışında sağlık güvencelerinin askıya alınması da gereklidir. Bu da önemli bir caydırıcı unsur olacaktır" ifadelerini kullandı.