Fotoğraflı video veya video oluşturma alanı olarak bilinen reels, son dönemlerde instagram uygulamasının trend paylaşım aracı olmayı başarıyor. Bu popüler paylaşım aracı sayesinde hem işletmelerin hem de şahsi hesapların etkileşim gücü hızlı bir şekilde artıyor.

Oluşturulan videonun içeriği ve özellikle kalitesi ne kadar ilgi çekici olursa hesapların büyümesi o kadar kolay oluyor.

Samsun tramvayları 19 Mayıs’a özel giyindi Samsun tramvayları 19 Mayıs’a özel giyindi

Uygulamada aynı zamanda hazırlanan sunumlara müzik ve ses kullanılabildiği gibi, üzerine yazı veya başka görsel geçişleri de uygulanabiliyor. Peki oldukça eğlenceli ve pratik olan bu paylaşım aracında merak edilen detaylar nelerdir kısaca bir göz atalım.

Reels İzlenme Sayısını Arttıracak Tüyolar

İzlenme sayısını arttıracak en önemli püf noktası paylaşılacak ürünün içeriğinin belirlemesidir. Takipçilerin ilgisini çeken konuların paylaşımını yapan kullanıcılar popülerliği zirvede taşımayı başarıyor.

İkinci en önemli nokta ise görsel kalitenin izleyicinin dikkatini çekmesi oluyor. Böylelikle takipçiniz sizin paylaşımınızı beğenir ve başka bir arkadaşına göndererek sayfanın büyümesine yardımcı olur.

Üçüncü önemli etken ise dikkat çekici başlık kullanarak kullanıcının merak duygusunun uyandırılmasıdır. Burada heyecan verici ve doğru kelimeler seçmeye özen gösterilmelidir. Dördüncü maddede ise uygun müzik seçimi yer alıyor.

Özellikle son dönemlerin trend müzikleri ve bununla birlikte heyecanlandıran, motivasyon yükselten, dinlendiren müziklerin olması izlenme açısından pozitif artışın oluşabilmesi için önemli bir basamağı oluşturuyor. Reels paylaşımı esnasında daha fazla kullanıcıya ulaşabilmek için en az 5-6 adet içeriğe uygun hashtag kullanılması, içeriği merak eden farklı kullanıcıların arama butonunda sizi daha rahat bulmasına yardımcı oluyor.

Instagram Reels En Çok Hangi Saatte İzlenir?

Kullanıcıların instagram uygulaması üzerinden reels paylaşırken istediği izleyici kitlesine ulaşabilmesi için paylaşım yaptığı saate dikkat etmesi gerekir.

Sosyal medya uzmanlarının yapmış olduğu araştırmaya göre hafta içi, öğlen 12:00 ile 13:00 arası ve akşam ise 19:00 ile 21:00 arasında paylaşım yapılması paylaşılan içeriğin daha büyük bir kitleye ulaşmasını sağlıyor. Hafta sonu ise saat aralığı tüm gün olarak düşünülebiliyor ve istenilen saatte paylaşım planlanmasında bir sakınca olmadığı görülüyor.

Yapılan Reels Yorumlarına Cevap Verin

Eğer ki paylaştığınız videonun hızlı bir şekilde keşfede düşmesini istiyorsanız, tarafınıza gelen yorumlara cevap vermeyi ihmal etmemelisiniz. Her yoruma verilen yanıt aynı oranda izlenme sayısını da arttırmaktadır. Instagram uygulamasının oluşturmuş olduğu algoritma içerisinde çok beğeni alan ve fazla yoruma sahip olan videolar öne çıkmaktadır. Bu sebepten dolayı uygulamada sürekli aktif olarak, takipçilerin fikirlerini sormak ve böylece onların istekleri doğrultusunda paylaşımlar hazırlamak izlenme sayısına pozitif katkı sağlayacaktır.

Düzenli Olarak Reels Paylaşın

Kullanılan hesap ister işletme hesabı olsun isterse de bireysel hesap olsun izlenme sayısının artabilmesi için uygulamada düzenli olarak paylaşımların yapılması gerekir. Ne kadar çok aktif olunursa videolar o kadar keşfede düşer ve böylece izlenme sayısı az olan içerikler bile tekrardan göz önüne gelir ve sayısal olarak istenilen artışlara ulaşılır.

Takipçiler özellikle ev, düzen, temizlik ve doğa gezilerinden oluşan içeriklerde düzenli paylaşım bekler. Bunları göz önünde bulundurarak izlenme oranını hızlandırabilirsiniz.

Diğer Sosyal Medya Platformlarını Kullanın

Paylaşılan reels içeriklerini sadece instagram uygulamasında değil aynı zamanda kullanmış olduğunuz diğer sosyal medya uygulamalarında da paylaşın. Böylelikle paylaşım daha geniş ağlarda yayılım sağlar ve izlenme sayısının artış oranı oldukça yüksek olur.

Aynı zamanda videoyu reels kısmında paylaştıktan bir süre sonra hikaye kısmında da paylaşarak daha fazla dikkat çekmeyi başarabilirsiniz. Bazı içerikler uygulamada alt sıralarda kalabilmektedir. Fakat hikaye kısmında içeriği tekrar göz önüne çıkardığınızda, takipçiler arasında bir kez daha hızlıca yayılmasını sağlayıp izlenme hızını daha öne çıkarabilirsiniz.

Reels Konumunu Oluşturun

Beğendiğiniz bir mekana gittiğinizde hem mekanı hem de konumu paylaşarak, mekanı merak edenler tarafından içeriğinin izlenme sayısını arttırabilirsiniz. Bu sadece beğenilen mekanlar için geçerli değil, aynı zamanda paylaşım yaptığınız her şey için konum bilgisi paylaşmanız, videonun nerede çekildiğinin daha net bir şekilde ortaya çıkmasına yardımcı olacaktır.

Reels İzlenme Sayısı Nasıl Belirlenir?

Bu sayı paylaşılan içeriğin ortalama olarak izlenme süresine göre hesaplanmaktadır. Süre paylaşımın ilk oynatım anından itibaren başlatılarak hesaplanır. Kullanıcılar videoyu açtıktan sonra kapatmayıp izlemeye devam ederse izlenme sayısına ekleme yapılır.

Reels İzlenme Satın Almak

Yukarıda saydığımız taktikler dışında en kolay şekilde izlenme arttırabileceğiniz yöntem izlenme satın almaktır. Bunun için izlenmebayi.com gibi sitelerden paketlere bakabilirsiniz.

 

Editör: Ozge Ozkan