Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 2 Mayıs 2024 tarihinde yurt genelinde hava durumunu şu şekilde açıkladı:

Hava Durumu-3

Genel Durum:

Yaşam Memnuniyeti Araştırması: Gençlerin %54'ü Mutlu Yaşam Memnuniyeti Araştırması: Gençlerin %54'ü Mutlu

Yurdun Kuzey, iç ve doğu kesimleri parçalı ve çok bulutlu.
Marmara'nın kuzeyi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya'nın iç kesimleri sağnak ve yer yer bozulma sağlıklınak yağışlı.
Diğer bölgelerde ise az bulutlu bir hava bekleniyor.

Yağış Durumu:

Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Sinop, Sivas, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde yerel olarak güçlü yağışlar bekleniyor.

Sıcaklık:

Hava sıcaklığı genel olarak mevsim normallerinde seyredecek.

Rüzgâr:

Rüzgar genellikle kuzeyli, güney ve doğu kesimlerde güney sıralı yönlerden hafif, orta kuvvette, yağış beklenen anlarda yer yer kuvvetli olarak esecek.

Sarı Alarm Uyarısı:

Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasya, Artvin, Bingöl, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Osmaniye illeri için sarı alarm uyarısı yapıldı. Bu illerde şiddetli sağanak ve gökten sağanak yağışlar bekleniyor.

Bazı Şehirlerde Beklenen Hava Durumu:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu ilçelerinde sabah saatlerinde sağanak ve yer yer gökten sağanak yağışlı, 21°C.
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer sağanak yağışlı, 16°C.
İzmir: Az bulutlu, yer yer parçalı bulutlu, 24°C.
Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökten sağanak yağışlı (kuzey kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor), 28°C.
Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimlerinde yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gökten kopma sağanak yağışlı, 26°C.
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak gökten sağanak yağışlı (yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor), 17°C.
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak gök bozulmadan sağanak yağışlı (yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor), 17°C.
Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökten sağanak yağışlı (yerel olarak güçlü olması bekleniyor), 16°C.
Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak gök bozulmadan sağanak yağışlı (yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor), 23°C.


 

Editör: Arda KERSU