Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), uzun süredir üzerinde çalıştığı "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adını verdiği yeni müfredat taslağını kamuoyuyla paylaştı.

Yeni Müfredat

Milli Eğitim Bakanlığı, müfredat çalışmasını tamamladı. 

Yeni Müfredatta Neler Var?

Taslak, 26 Nisan 2024 tarihi itibarıyla bir hafta boyunca https:"https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüş ve önerilerine sunuldu.9 Farklı Alana Odaklanma: Yeni müfredatta bilgi, dijital, finansal, görsel, kültür, vatandaşlık, veri, sürdürülebilirlik ve sanat olmak üzere 9 alanda öğrencilere okuryazarlık becerileri kazandırılması hedefleniyor.

%35 Müfredat Seyreltme: Mevcut müfredattaki konu yoğunluğuna çözüm olarak, haftalık ders saatlerini artırmak yerine konularda sadeleştirmeye gidildi. Bu sayede müfredatta %35 oranında bir seyreltme yapıldı.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ"
Milli Eğitim Bakanlı Yusuf Tekin, yeni müfredatın ismini "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olarak tanımladıklarını ifade ederek, "Evrensel modellerden yararlanarak kendi değerlerimizi de sistemin içerisine yerleştirerek özgün bir model üretmeye çaba sarf ettik." açıklamasında bulunmuştu. 

Yürürlüğe Giriş Tarihi: Yeni müfredat 2024-2025 eğitim öğretim yılında her kademenin birinci sınıfında kademeli olarak devreye alınacak. Bu kapsamda, okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıflar yeni müfredatla eğitim görecek.
Görüş ve Öneriler Alınıyor

Kastamonulu öğrenciler Makedonya ve Almanya’da staj yapacak Kastamonulu öğrenciler Makedonya ve Almanya’da staj yapacak

MEB, yeni müfredat taslağıyla ilgili tüm vatandaşlardan ve eğitim camiasından gelen görüş ve önerileri bekliyor. Bir haftalık süre boyunca https:"https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden taslak hakkında yorum yapılabilecek ve önerilerde bulunulabilecek.

Editör: Arda KERSU