Ordu İli  Ulubey ilçesi Meydanında tamda Ulubey Belediyesi hizmet binasının önünde Ulubey Belediyesi tarafından yaptırılmış olan üzerinde bir saat ve Ulubey’li şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu şehit yakınları için çok anlamlı olan mini ama çok kıymetli bir anıt vardı.Ulubey’li şehit isimlerinin yazıldığı o mini anıt nasıl bir kararla yok edildi bilmiyorum ama yaklaşık 5-6 yıl önce Ulubey Meydanında Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kent meydanı düzenleme çalışmasında şehitler anıtının  bulunduğu yerden kaldırıldığını bir daha yenisinin  yapılmadığını öğrendiğimden beri değişik tarihlerde şehit yakını kimliğimle Cimer üzerinden yaptığım talep ve şikayetlerime rağmen Ordu Büyükşehir Belediyesi şehitler anıtının eskisinin bir benzerini ya da yenisini bir daha Ulubey Meydanına yaptırmadı. Ben bir şehit yakını olarak defalarca yetkililere bıkmadan usanmadan talebimi yenilediğim halde her defasında bir şehit yakını olarak beni oyaladılar. Bir şehit yakını olarak bu duyarsızlığa üzülmedim diyemem.

         Şehitler anıtı talebimle ilgili Cimer üzerinden defalarca verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 03/11/2020 tarihinde  tarafıma verilen cevap: ”Başkanlığımızca Ulubey Meydanında yapılan çevre düzenleme çalışması sırasında kaldırılan şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu anıtın yenisi için Daire Başkanlığımızca en kısa zamanda çalışma yapılacaktır.” Yine Tarafıma Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı Park ve Bahçeler Daire Başkanlığınca 27/04/2022 tarihinde Cimer üzerinden verilen cevapta :” Ulubey Şehitler Anıtı 2022 Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilecektir. ”denilmesine rağmen Ulubey’de hiçbir çalışma yapılmamıştır. Bunun üzerine konuyu tekrar gündeme getirdim 15/02/2023 tarihinde tarafıma Cimer üzerinden verilen cevap çok manidar.” Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvuru incelenmiştir.Şehitlik Anıtıyla ilgili şu an itibarıyla herhangi bir proje bulunmamaktadır. Bilgilerinize rica olunur.”( ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI  PARK VE BAHÇELER DAİRESİ BAŞKANLIĞI)”Hani “Ulubey Şehitler Anıtı 2022 Yatırım Programı kapsamında gerçekleştirilecektir” Diyen kimdi? 2 yıl Cimer üzerinden yazıştığımız Ordu Büyükşehir Belediyesinin bu cevabı üzerine ,son bir umutla Sayın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Güler Beye kayıtlı posta yoluyla  dilekçe şeklinde bir mektup ve dosya gönderdim. Aradan aylar geçmesine rağmen bir dönüş olmadı. Şehitlerimize vefanın bir tezahürü olarak kendi imkanları ile Ulubey Belediyesi tarafından zamanında  eski kent meydanına yaptırılan basit ama şatafatlı anıtlardan çok daha anlamlı ve kıymetli bir şehitler anıtını adeta yok edeceksiniz, bir şehit yakınının talebine rağmen şehitler anıtının yenisini Ulubey Kent Meydanına tekrar yapmayacaksın, kimse zannetmesin ki şehit yakını bunu vefasızlık olarak görmez. Çok mu maliyetli ki üzerinde Ulubeyli şehitlerimizin ismi olan küçük bir şehitler anıtını Ulubey Kent Meydanına neden söz verdiğiniz halde  yaptırmıyorsunuz? Diye şehit yakını kimliğimle ilgililere tekrar sormak istiyorum. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığımızın konuyla ilgili mutlaka verecek bir cevabı vardır. Ama cevap biz Ordu’ya 2023 yılında  şöyle bir şehitler anıtı yaptık onun üzerine de Ulubeyli şehitlerimizin de isimlerini yazdık olmasın. Ordu kent merkezine yapılan  şehitler anıtını biliyoruz, yapanları da içtenlikle tebrik ediyorum. Ordu’ya yeni bir şehitler anıtının yapılmış olması Ulubey ilçemizle ilgili talebimizin  yerine getirildiği anlamına gelmez. Şimdi sadece anılarımızda ve eski fotoğraflarda kalan Ulubey Şehitler Anıtının yenisin yapılmasını istiyoruz.

        Biz şehit yakınlarının talebi Ulubey kent meydanına Üzerinde Ulubey’li şehitlerimizin  isimlerinin yazılı  olduğu eskisinden daha güzel yeni bir anıtın  en kısa sürede yapılmasıdır. Hep söylenir ya şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Gerçekten bu sözün arkasında duran yetkililer varsa, onlardan Ordu İli Ulubey Meydanına tekrar şehitler anıtını yapmalarını üzerine de Ulubeyli şehitlerimizin isimlerini yazdırmalarını talep ediyoruz. Şehitlerimize vefa istiyoruz. Bu anıt olur, sokak ismi olur, okul ismi olur. Ordu Büyükşehir Belediyemizden şehitlerimiz için çok şey mi istiyoruz?

                                                 AYHAN HAMLI SAMSUN