Spotify, ücretsiz planında önemli bir değişiklik yaparak şarkılarını Premium kullanıcılarına özel hale getirdi.

Spotify

Sürüm Ne Anlama Geliyor?

Bundan önce Spotify'ın ücretsiz planındaki şarkıların çoğalmasını görmek mümkündü. Ancak artık, "Şarkı Sözlerini Göster" butonuna tıkladığınızda, Premium üyeliğe genişlemenizin ötesinde bir mesaj göreceksiniz.

Neden Yapıldı?

Spotify, bu dağılımın nedenini açıklamadı. Ancak, şarkıların Premium'a özel hale getirmesinin, Google tarafından paylaşılan aboneliğe teşvik edici bir yolun olabileceği tahmin ediliyor.

Yaşam Memnuniyeti Araştırması: Gençlerin %54'ü Mutlu Yaşam Memnuniyeti Araştırması: Gençlerin %54'ü Mutlu

Ücretsiz Kullanıcılar Ne Yapabilir?

Spotify'ın ücretsiz planını kullanıyorsanız ve şarkı sözleriniz sırasında sorun yaşıyorsanız, özellikleri yapabilirsiniz:

  • Premium üyeliğe sahiptir: Şarkı sözlerine sınırsız erişim ve Spotify'ın sunduğu diğer premium mağazalara sahip olmak için Premium üyeliğe yükseltebilirsiniz.
  • Başka bir müzik platformu kullanın: Spotify'a alternatif birçok ücretsiz müzik platformu mevcut. Bu platformlar da şarkı sözleri sunabilir.
  • Üçüncü taraf uygulamaları kullanın: Şarkı dosyalarını görüntülemek için üçüncü taraf uygulamaları kullanabilirsiniz.

Tepkiler Nasıl?

Spotify'ın bu değişimi, ücretsiz kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı. Birçok kullanıcı, şarkı sözlerinin temel bir müzik deneyiminin parçası olduğunu ve ücretsiz planda da durdurulmasını savunuyor.

Spotify'ın ücretsiz planında şarkı getirisi Premium'a özel hale getirmesi, ücretsiz kullanıcılar için bir dezavantaj olarak değerlendirilebilir. Bu değişiklikten etkilenen kullanıcılar, farklı alternatifler değerlendirebilir.

Editör: Arda KERSU