" İzmir'in dağlarında çiçekler açar
İzmir'in dağlarında çiçekler açar
Altın güneş orada sırmalar saçar
Altın güneş orada sırmalar saçar

Bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar
Bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa
Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa
Adın yazılacak mücevher taşa

İzmir'in dağlarında oturdum kaldım
İzmir'in dağlarında oturdum kaldım
Şehit olanları deftere yazdım
Şehit olanları deftere yazdım

Öksüz yavruları bağrıma bastım
Öksüz yavruları bağrıma bastım
Kader böyle imiş ey garip ana
Kanım feda olsun güzel vatana
Kader böyle imiş ey garip ana
Kanım feda olsun güzel vatana"
15 Mayıs 1919 tarihi İzmir'in Yunan ordusu tarafından Büyük Yunanistan hayali ile işgal edildiği canımızı acıtan kötü bir tarihtir. 9 Eylül 1922 tarihi ise İzmir'in özgürlük ve kurtuluş tarihidir. İzmir halkının bayram yaptığı Yunan ordusunun denize döküldüğü 9 Eylül tarihi , Asil Türk Milletinin şanlı tarihinde unutulmaması gereken ,her hatırlandığında ise başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere izmir'in kurtuluş kahramanlarının ,tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin gururla yad edilmesinin gerektiği tarihi bir gündür.
9 Eylül sadece İzmir'in kurtuluşu değil, Yunan ordusunun denize döküldüğü tarihtir. Bunu hatırlatırken Yunan ordusunun bu acı tecrübeden ders çıkarmayıp ,98 yıl sonra bile Eğe ve Akdeniz'de yeniden hüsrana uğramak için Türk Milletini ve onun kahraman ordusunu tahrik ve taciz etme girişimi içerisinde olduğuna tanık oluyoruz. Denize dökülen ve perişan edilen bir ordunun tarihten hiç ders almamış olmasını düşünmek istemiyoruz. Türk milleti istediği için değil, mecbur kaldığı için vatanına mavi denizde olsun ,karada olsun sahip çıkmak için canı pahasına savaşır. Ders almak isteyenlere dersini de mutlaka verir, barış isteyene ise zeytin dalını uzatır. Kimse zannetmesin ki Türk Milleti ne mavi denizinde (mavi vatanda ) ,nede vatan toprağında kalleş düşmana teslim olur. Türk milleti için Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir ! İleri " emri bugünde aynı şekilde geçerlidir. Türk milletinin şanlı ve şerefli tarihinde Yunan ordusunun denize döküldüğü tarih unutulursa, bunun insanlığa hiç bir faydası olmaz. Türk milleti barış eli uzatırken ,barışta ısrar ederken Yunan tahriki ve tacizi asla kabul edilemez. Biz biliyoruz ki ,millet olarak özgürlüğümüzden ve bağımsızlığımızdan hiçbir millete verilecek hiçbir tavizimiz yoktur. Şunu kimse unutmasın Türk milleti düşmanına ders, dostuna değer ders verir. Dersini unutan İzmir'in kurtuluşunu hatırlasın. Mavi vatan hiçbir koşulda Yunanlılara terk edilemez.
İzmir'in kurtuluşunun 98. yıldönümü kutlu olsun. "Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiç bir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır."diyen Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İzmir'in kurtuluş kahramanlarını ,9 Eylül 1922'de şanlı bayrağımızı hükümet konağına ait olduğu yere asan Yüzbaşı Şerafettin beyi ,bir kez daha minnet ve saygıyla anıyorum.Ruhları şad mekanları cennet olsun.