Bugün Ne Pişirsem? İşte 13 Eylül 2024 İçin Lezzetli Menü Önerileri

Ezogelin Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı pirinç
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1,5 tatlı kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

  1. Soğanları doğrayıp düdüklü tencereye alın. Üzerine zeytinyağı ve tereyağını ekleyin, soğanları kavurun.
  2. Kavrulan soğanların üzerine salçayı ve yıkanmış mercimekleri ekleyin, birkaç dakika kavurun.
  3. Ardından pirinç, bulgur ve baharatları ekleyin. Son olarak sıcak suyu ilave edin ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
  4. Kısık ateşte 15 dakika pişirin, sonra biraz bekleyip kapağını açın ve karıştırın. Sıcak servis yapın.

Fırında Tavuk Tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet kalçalı but
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 küçük soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı:

  1. Soğan ve sarımsağı rendeleyip bir kaba alın. Yoğurdu, salçayı ekleyin ve karıştırın.
  2. Sıvı yağ ve baharatları ekleyip harmanlayın. Tavukları temizleyip derilerini kesip sosu üzerine sürün.
  3. Tavukları fırın tepsisine yerleştirip, 180-200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Izgara özelliğini kullanarak daha kızarmış bir sonuç elde edebilirsiniz.

Domatesli ve Biberli Bulgur Pilavı Tarifi

Malzemeler:

Sigaraya İndirim Geldi: Kullanıcılar Bütçelerini Rahatlatacak Fırsatlar! Sigaraya İndirim Geldi: Kullanıcılar Bütçelerini Rahatlatacak Fırsatlar!
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

  1. Biberleri doğrayın, domatesleri küp küp kesin.
  2. Zeytinyağını bir tavada ısıtıp biberleri kavurun. Domatesleri ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Yıkanmış bulguru ekleyip 5 dakika kavurun. Tuz ve kekiği ekleyin.
  4. Suyu ilave edip kısık ateşte pişirin. Suyunu çekene kadar pişirin ve dinlenmeye bırakın.

Bisküvili Pasta Tarifi

Malzemeler:

  • 5 su bardağı süt
  • 4 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta
  • 100 ml krema
  • 1,5 paket (300 g) petit beurre bisküvi

Yapılışı:

  1. Sütü, yumurtayı, unu, nişastayı, kakaoyu ve şekeri bir tencerede karıştırıp orta ateşte pişirin.
  2. Karışım koyulaştığında ocaktan alıp kremayı ekleyin.
  3. Fırın kabının dibine bir sıra bisküvi dizin, üzerine muhallebiden bir miktar dökün.
  4. Bir sıra daha bisküvi, kalan muhallebi ve son olarak bisküvi koyun.
  5. Üzerini rondodan geçirilmiş bisküvi ile kaplayıp buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin.

Bu lezzetli tarifler, hem ailenizi hem de misafirlerinizi memnun edecek! 12 Eylül akşamında sofralarınıza renk katacak bu yemeklerle güzel bir akşam geçirin. Afiyet olsun!