Türkiye'de Kışın yavaş yavaş etkisini göstermesi ile iç Anadolu ve doğu Anadolu'da Kurak geçmesine rağmen kış etkisin gösteriyor Bu Bölgeler'de araç sahiplerini ilgindiren 2023 kış lastiği uygulaması için geri sayım başladı.  İşte detaylar…


Kış aylarının gelmesiyle birlikte araç sahipleri kış lastiği takma zorunluluğuyla karşı karşıya. 2023 kış lastiği uygulaması, 1 Aralık itibarıyla şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçları kapsayacak.

806x378-kis-lastigi-ne-zaman-takilir-2021-kis-lastigi-zorunlulugu-ne-zaman-basliyor-kis-lastigi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler-1634991683790

Bu tarih itibarıyla, yolcu ve eşya taşımacılığı yapan araçlar, 1 Nisan’a kadar kış lastiği kullanmak zorunda olacak. Kış lastiği uygulaması, can ve mal güvenliğiyle uyumlu bir seyahat sağlamak adına büyük önem taşıyor.

Döviz Kurları Ne Durumda? 18 Ekim 2024'te Dolar ve Euro Kaç TL? Döviz Kurları Ne Durumda? 18 Ekim 2024'te Dolar ve Euro Kaç TL?

kis-lastigi-alirken-bu-rakama-dikkat--cok-onemli-

Diğer tüm araçlar için kış lastiği zorunlu olmasa da, uzmanlar 7 derecenin altındaki sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde kış lastiklerinin yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuşu ve yüksek güvenlik sağladığını vurguluyorlar.

Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Nisan 2024'e kadar devam edecek.