2023 senesi için PTT personel alımı yapıp yapmayacağını herkes merak ediyor. Ocak ayı sonrasında 34.000 TL maaşla çalıştırılacak olan personellerden hangi şartlar istenecek merak konusu oldu. PTT’nin aramış olduğu şartlar ve nasıl başvuru yapılacağına dair detaylar haberimizin devamında.

PTT başvurularında istenen şartlar

-          TC vatandaşı olmak

-          18 yaş üstü olmak

-          36 yaşından gün almamış olmak

-          Kamu haklarına sahip olmak

-          Çalışmaya herhangi bir engel durumu olmaması

Emeklilik Hakkında Son Gelişmeler: EYT Dışı Fırsatlar Kimleri Kapsıyor? Emeklilik Hakkında Son Gelişmeler: EYT Dışı Fırsatlar Kimleri Kapsıyor?

-          Herhangi bir suçtan hüküm yememiş, ceza almamış olmak

-          Sosyal güvenlik kurumlarından emekli olmamak

-          Dolandırıcılık, zimmet, sahtecilik, rüşvet gibi suçlardan ceza almamış olmak

PTT personel alımları için başvuruda bulunacak kişilerin bu şartlara uymaları dahilinde başvurularını gerçekleştirebilirler. Adayların KPSS puanı 65-70 olması gerekiyor. Personel alımından yararlanmak isteyen kişiler Ekim – Kasım ve Aralık ayları itibarı ile başvurularını yapabilirler.

Personel alımı şartlarına uyan kişiler başvuruları kabul edildikten sonra en az 34.000 TL maaş ile çalıştırılacak. Şartlarda istenilenler 18 yaş sınırı, emekli olmama, KPSS puanı 65-70 olması, herhangi bir suç dosyasının olmaması, çalışmaya engel bir durum teşkil etmemesi ve 36 yaşından gün almamış kişiler başvurularını gerçekleştirebilirler. Bu fırsatlardan yararlanmak isteyen kişiler başvuru tarihlerini kaçırmamaları gerekiyor.