Yeşil çay tüketiminde ürün kalitesinin sağlık açısında büyük önem taşıdığını vurgulayan Prof. Dr. Ekrem Sezik, “Tüketicinin kullandığı yeşil çaylar, sağlığa zararlı olabilecek istenmeyen maddeler taşımamalı. Bu nedenle aktar gibi açık alanlarda satılan yeşil çaylar yerine bilinen firmaların güvenilir poşet çayları tüketilmeli” diyor.

Son yıllarda sağlıklı beslenmeye olan ilgi, bitkisel ürünlere olan yönelimi de artırdı. Özellikle bitki çayları, tüketicilerin hem sağlıklı olmak hem de çeşitli hastalıklardan korunmak amacıyla tercih ettiği ürünler arasında öne çıkıyor. Uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilen yeşil çay,  en çok tercih edilen bitki çaylarından biri. Yeşil çayın bilinçli ve dikkatli tüketilmesi gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Ekrem Sezik, denetimli ve ambalajlı ürünlerin tercih edilmesi şartıyla yeşil çayın sağlığa faydalı olduğunu vurguluyor.

“Yeşil çayda ürünün kalitesi çok önemli”

Dondurulmuş Gıdaların Besin Değerleri: Kaybeder Mi? Dondurulmuş Gıdaların Besin Değerleri: Kaybeder Mi?

Bitkilerin sağlığı koruyucu pek çok madde taşıdığının anlaşılmasıyla birlikte bitkisel ürünlere olan talebin de arttığını belirten Prof. Dr. Sezik, “Son zamanlarda bilhassa, antioksidan maddeler taşıyan bitkileri bağışıklık sistemine olan etkileri için; bazı bitkilerin rahatlatıcı veya sindirim sisteminin çalışmasını kolaylaştırıcı olarak çay halinde içilmesi yaygınlaştı. Bu bitkilerden, yeşil çayda antioksidan etkiyi sağlayan kateşin ve gallokateşinler yüksek miktarda bulunmaktadır” dedi.