Adana'da Nisan Ayında 42 Derece!

Adana-1
Adana'yı vuran mevsim dışı sıcak hava parlaması, nisan havasının son haftasında termometreleri 42 güne kadar çıkarıldı. Bu durum, parkları ve sokakları boş bırakırken, serinlemek için gölgede kalana da zor anlar yaşattı.

Afrika'dan gelen sıcak hava sıcaklığı , Türkiye'nin en sıcak erişiminden biri olan Adana'yı da etkisi altına aldı. Nisan ayının son haftasında güneş altında termometreler 42 dereceyi gösterdi . Bu aşırı sıcak hava, yumuşak da olsa meydana gelen olaylardan rahatsızlık duydu.

Parklar ve sokaklar boş kaldı , ortaya çıkan bazı kadınların ise serinlemek için ağaçların gölgesine sığındı.

Samsun 4 Mayıs Güncel Hava Durumu, Buzzz Gibi! Samsun 4 Mayıs Güncel Hava Durumu, Buzzz Gibi!

Atatürk Parkı'nda dinlenen Yağız Yıldırım ve Abdulkadir Yılmaz, yaz aylarında genellikle başka şehirlere gittiklerini veya açık havuzlarda izlenmeyi tercih ettiklerini söyledi. Emekli İbrahim Kalkan ise geçen yıllara göre sıcaklıkların daha erken izleyebildiğini ve 42 dereceyi bulan hava sıcaklığının yaz aylarının ne kadar zor geçeceğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

80 yaşındaki Celile Acı ise sıcağa olmasına rağmen Adana'nın vazgeçilmez bir şehir olduğunu belirterek, "Hem sıcaklık hem de özlem nedeniyle aralıkların yanında İzmir Çeşme'ye gidiyorum. Orası da öğle saatlerinde sıcak. Ben birçok şehre gittim ama Adana'nın bir yeri hiçbir şey tutmuyor. Sıcak da olsa ben bu şehirden asla vazgeçmem. 6 ay çocuğunun yanında İngiltere'de kaldığım ama burada çok kaybetmedim" dedi.

Adana'da günlerde sıcak havaların devam etmesi bekleniyor. Vatandaşlara bol su içmeleri, güneş kremi kullanmaları ve serin yerlerde bulunmaları tavsiye ediliyor.

Editör: Arda KERSU