Malzemeler:
- 2 adet kabak (orta boy)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1/2 su bardağı beyaz peynir (isteğe göre lor peyniri de kullanılabilir)
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı (ya da sıvı yağ)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 demet taze soğan (isteğe bağlı)
- 1/2 çay bardağı ince doğranmış dereotu (isteğe bağlı)
- Sıvı yağ (kızartmak için)
Yapılışı:
Kabakları rendeleyin:
Kabakları yıkayıp, kabuklarını soyun (isteğe bağlı) ve rendeleyin. Rendelenmiş kabakları bir süzgece koyup, üzerini kapatarak yaklaşık 10 dakika bekletin. Bu, kabakların suyunun süzülmesine yardımcı olur.
Suyunu sıkın:
Kabakları ellerinizle sıkarak fazla suyunu çıkarın.
Karışıma ekleyin:
Bir kaba rendelenmiş kabakları alın. Üzerine yumurtaları kırın, tuz, karabiber, pul biber ve kabartma tozunu ekleyin.
Peynir ve un ekleyin: Beyaz peyniri (ya da lor peynirini) ufalayarak karışıma ekleyin. Ardından unu da ekleyip karıştırın. Karışımın kıvamı ne çok sert ne de çok sıvı olmalıdır. Gerekirse biraz daha un ekleyebilirsiniz.
İsteğe göre yeşillik ekleyin: Taze soğan ve dereotu ekleyip karıştırın. Kızartma işlemi: Geniş bir tavada sıvı yağı ısıtın. Karışımdan bir kaşık alıp tavaya dökün ve hafifçe yayarak yuvarlak şekil verin. Her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.
Yağını süzün: Mücverler kızardıktan sonra, fazla yağını almak için kağıt havlu serili bir tabağa koyun.
Servis yapın: Sıcak olarak yoğurt veya ayranla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!