Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş'ın cuma günü yaptığı açıklama, rakı severleri üzecek nitelikteydi.

Aybaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yaklaşan zam haberiyle ilgili bilgi verdi. Paylaşımında, cuma günü rakı fiyatlarına yüzde 17'lik bir zam beklendiğini belirtti. Bu duyuruyla birlikte, akşam keyfi için rakı tercih edenler arasında endişe ve merak arttı.

Sofraların vazgeçilmesi otlu peynire tat veren bitkilere büyük ilgi Sofraların vazgeçilmesi otlu peynire tat veren bitkilere büyük ilgi

Türkiye'de akşamları dostlarla bir araya gelip keyif yapmanın vazgeçilmezi olan rakı, bu zam haberinden etkilenecek gibi görünüyor. Zam öncesi rakı fiyatlarının marka ve serisine göre değişiklik gösterdiği biliniyor. Ancak ortalama olarak 70'lik bir rakının fiyatı 900 lirayı aşarken, 100'lük rakılar 1100 lirayı geçmiş durumda. Bu beklenen zam, rakı severler arasında hayal kırıklığı ve endişeyle karşılanıyor.

Zamın akşam keyiflerini üzecek bir gelişme olduğu düşünülüyor. Artan fiyatlar, akşamları dostlarla buluşup keyif yapmayı sevenleri olumsuz etkileyebilir. Rakı fiyatlarına gelecek olan bu zam, içki tüketim alışkanlıklarını ve tercihlerini etkileyebilir. İlerleyen günlerde rakı fiyatlarındaki bu artışın nasıl bir etki yaratacağı merakla bekleniyor.

Editör: Ismail Usta