Feci Anız Yangını

anızİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da 3, Mardin'de 2 kişinin hayatını kaybettiğini dile getirdi. Mardin'de tedaviye alınan Remzi Yılmaz'ın yaşamını yitirmesiyle, hayatını kaybedenlerin sayısı ne yazık ki 6'ya yükseldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, yangında 10'u ağır 44 kişinin yaralandığını dile getirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasında kalan alanlarda, dün akşam saatlerinde çıkan anız yangını, rüzgârın etkisiyle büyümeye başladı. 

Bölgeye AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı.

Diyarbakır'da yaşamını yitiren 4 kişinin Mehmet Buğdaycı (19), yeğeni Abdurrahman Buğdaycı (18), İsmail Yardımcı ve Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamayan Remzi Yılmaz olduğu öğrenildi. Mardin'de ise amca çocukları oldukları öğrenilen Şeyhmus Demir (17) ve Hasan Demir (40) hayatını kaybetti.