Ankara’da TUSAŞ Önünde Terör Saldırısı İddiaları

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesisleri önünde terörist bir saldırı olduğu yönündeki iddialar üzerine güvenlik güçleri alarma geçti. Çatışma sesleri ve canlı bomba bulunduğu iddialarının ardından olay yerine çok sayıda güvenlik ekibi sevk edildi.

1401Fc8F E422 4F3D 8132 37471Fc0498B

Bölgeden gelen ilk bilgilere göre, hain teröristlerin tesislerin önünde silahlı bir çatışmaya karıştığı ve bir canlı bomba olduğu şüphesiyle güvenlik güçlerinin hızlı müdahalede bulunduğu bildirildi. Saldırının hedefi ve saldırganların kimlikleri henüz netlik kazanmazken, bölge güvenlik çemberine alındı.

Ankara'da kritik bir noktada bulunan TUSAŞ tesisleri, saldırı sonrasında geniş güvenlik önlemleriyle koruma altına alındı. Olay yerine çok sayıda zırhlı araç ve özel kuvvet ekipleri gönderildi. Bölgedeki trafik durduruldu ve çevredeki binalarda güvenlik taramaları yapılıyor.

İlk patlamanın hemen ardından, tesislerden yoğun şekilde silah sesleri duyuldu. Çatışmanın devam ettiği bölgeye çok sayıda özel harekat polisi sevk edildi. Güvenlik güçleri, teröristlerle çatışmaya girerken, bölgedeki güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

Personel Sığınaklara Yönlendirildi

TUSAŞ'ta görev yapan personelin güvenliği için sığınaklara yönlendirildiği belirtilirken, bölgedeki hareketlilik sürüyor. Sağlık ekipleri de olay yerine gönderildi ve olası yaralanmalara karşı hazır bekletiliyor.

Fındık İhracatında Tarihi Zirve! Fındık İhracatında Tarihi Zirve!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmakta. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) terör saldırısı düzenlendiği, şehit ve yaralılar bulunduğunu bildirdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız."

İşte Teröristleri Binaya giriş anı ve Çatışması

215410Fd2315