Uzaysal Video Kaydı ve Vision Pro Kulaklık Apple bugün, iPhone sahiplerine büyük bir güncelleme sunarak 3D video kaydı olanağı ve Journal uygulamasını tanıttı. Qi2 kablosuz desteği de eski iPhone'lar için bu güncellemenin bir parçası.

iPhone 16 Türkiye'de Araç Fiyatlarıyla Rekabet Ediyor! iPhone 16 Türkiye'de Araç Fiyatlarıyla Rekabet Ediyor!

Uzaysal Video Yakalama Özelliği iOS 17.2, iPhone 15 Pro ve Pro Max'e "uzaysal video yakalama" özelliğini getiriyor. Bu özellikle, güçlü kameralara sahip olan bu telefonlarla videoları üç boyutlu olarak kaydetmek mümkün olacak.

indir-19

Teknolojinin İşleyişi Apple, Ultra Geniş kameranın görüş alanını Ana kameranınkine eşleştirerek ve HEVC sıkıştırmasıyla uzamsal videoların kompakt bir dosya boyutunda çarpıcı mekansal anılar sunacağını belirtiyor.

Vision Pro Kulaklık ile Mükemmel Görüntü Videonun iPhone'da 2D olarak oynatılacağı, ancak Apple Vision Pro kulaklıkla kaydedilen videoların "parlak renkler ve muhteşem ayrıntılarla" hayata geçeceği vurgulanıyor.

Apple Vision Pro: Fiyat ve Kullanım Apple Vision Pro'nun yaklaşık olarak 3.499 dolara ulaşması bekleniyor. iPhone 15 Pro veya Max sahipleri, ayarlardan mekansal video yakalama özelliğini etkinleştirebilirler.

iOS 17.2'nin Diğer Özellikleri Güncelleme, Günlük uygulaması aracılığıyla kullanıcıların etkinlikleri hakkında yazmalarını kolaylaştırıyor. Ayrıca, AirDrop'un yeni özellikleri ile biniş kartları ve sinema biletlerinin daha kolay paylaşımını sağlıyor.

Siri'nin Yenilikleri Siri artık bir kullanıcının sağlık verilerine erişip bunları iPhone veya iPad'den günlüğe kaydedebiliyor. Bu işlevsellik aynı zamanda Apple Watch Series 9 ve Apple Watch Ultra 2 ile de uyumlu.

Qi2 Kablosuz Şarj Desteği iOS 17.2, tüm iPhone 13 ve 14 modellerine Qi2 kablosuz şarj desteğini getiriyor.

Bu güncelleme, geniş kapsamlı yenilikler ve kullanıcı deneyimini geliştiren özelliklerle iPhone kullanıcılarına daha kapsamlı bir deneyim sunuyor.