Acil Frenleme Sistemi Geliyor!

Otomatik Frenleme
ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), 2029'dan itibaren tüm binek araçlarda otomatik acil frenleme sisteminin zorunlu hale getirdiğini duyurdu. Bu kararın, karayolu kazancını önemli ölçüde artırması ve kazaları azaltması bekleniyor.

Yeni Kural Neleri Kapsıyor?

Eylül 2029'dan sonra satılacak tüm binek araçlarda otomatik acil frenleme sistemi zorunlu olacak.
Sistem, 100 km/s hıza ulaşan bir aracı gündüz ve gece koşullarında durduracak ve ilerleyen araçlarla çatışmalardan kaçınabilecek şekilde tasarlandı.
Bu kural, 4 bin 500 kilogramın adı tüm binek araçlardır.

Neden Zorunlu Hale Getirildi?

Otomatik acil frenleme sistemleri, dağınıklık dağınıklığı veya dinlenme gibi ortamdan dolayı fark edemediği tehlikelere karşı koruma sağlayarak kazaları önlemede kritik rol oynuyor. ABD'de her yıl boyunca arkadan çarpma kazası meydana geliyor ve bu kazaların çoğunda otomatik frenleme sistemi ile önlenebilirdi.

Faydaları Neler Olacak?

Nisan ayında en çok satan otomobil modelleri belli oldu. Listede Şaşırtan Bir Modelde Var! Nisan ayında en çok satan otomobil modelleri belli oldu. Listede Şaşırtan Bir Modelde Var!

NHTSA, otomatik frenleme sisteminin zorunlu hale getirilmesinin sağladığı faydayı tahmin ediyor:

  • Her yıl 362 can kurtarılacak.
  • 24 bin yaralanma önlenecek.
  • Milyonlarca arkadan çarpma kazası azalacak.
  • Karayolu güvenliği önemli ölçüde artacak.

ABD'nin bu adımı, karayolu güvenliğinde önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor. Otomatik acil frenleme sisteminin zorunlu hale getirilmesi, kazaları ve ölümleri azaltmada önemli bir rol oynayacak ve daha güvenli bağlantıların sağlanması sağlanacaktır.

Editör: Arda KERSU