Arkadaşlık uygulamaları var olduklarından bu yana pek çok büyük değişiklik geçirdi. Ve 10 yıl önce ne olduklarına ve şimdi ne olduklarına bakarsak, büyük bir fark göreceğiz.

Bugün size en önemli değişikliklere bir göz atmanızı öneriyoruz ve ayrıca modern web arkadaşlıklarında görüntülü iletişim formatının yayılmasına özellikle dikkat etmek istiyoruz. İlginç olacağını umuyoruz!

Modern arkadaşlıktaki önemli değişiklikler

Aslında, değişikliklerin listesi gerçekten uzun olabilir, bu yüzden en önemlilerine odaklanacağız — modern arkadaşlık ilkelerini gerçekten güçlü bir şekilde etkileyenlere:

1.     Web sitelerinden uygulamalara toplu geçiş. Yüksek hızlı mobil ağların ortaya çıkmasıyla, internet hizmetlerini bir akıllı telefondan çok daha rahat kullanmak mümkün hale geldi. Bu nedenle, bugün çevrimiçi arkadaşlık öncelikle uygulamalardır ve ancak bundan sonra — web siteleridir.

2.     Güncellenmiş algoritmalar ve yapay zeka. Arkadaşlık uygulamaları, eşleştirme kalitesini artırmak ve kullanıcı deneyimini iyileştirmek için makine öğrenimi algoritmalarını ve yapay zekayı aktif olarak kullanmaya başladı. Bu sayede daha uygun ve alakalı eşleşmeler sunulabiliyor.

3.     İşlevselliğin genişletilmesi. Seçtiğiniz platforma bağlı olarak, medya paylaşımından sanal gerçeklik sohbetine kadar çeşitli özelliklerin keyfini çıkarabilirsiniz. Ve muhtemelen önümüzde daha birçok ilginç yenilik var.

4.     Niş arkadaşlık uygulamalarının yükselişi. Evrensel platformlar yerine, benzersiz ilgi alanlarına sahip belirli kullanıcı gruplarına odaklanan niş uygulamalar giderek daha fazla ortaya çıkmaya başladı. Bu tür uygulamalardaki aktif katılımcı sayısı genellikle daha az olsa da, burada ilginç tanıdıklarla, yeni arkadaşlarla veya bir ruh eşiyle tanışma şansı aslında daha fazladır.

5.     Güvenlik ve veri korumasına odaklanmak. Kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte, güvenlik ve veri korumanın önemi arkadaşlık platformları için kritik hale geldi. Birçoğu güvenlik ve gizlilik politikalarını geliştirdi. Ancak yine de, güvenlik ve gizlilikle ilgilenmek öncelikle kullanıcıların kendilerine düşen bir görevdir.

Ancak belki de en önemli yenilik, görüntülü iletişim formatının popülerleşmesidir. Klasik web arkadaşlığında, bu fenomen Covid-19 salgını sırasında insanların kelimenin tam anlamıyla dört duvar arasında kilitli kalması ve çevrimdışı iletişim eksikliğini bir şekilde telafi etmeye çalışması nedeniyle aktif olarak yayılmaya başladı. Görüntülü sohbetin en iyi seçenek olduğu ortaya çıktı.

Görüntülü sohbetler internet iletişiminin ilkelerini nasıl değiştirdi?

Görüntülü sohbet formatının 2009'da ortaya çıktı ve hızla popüler oldu. O zamanlar, bu alandaki ana oyuncu Omegle idi. Sitenin kendisi pek işlevsel olmasa da geniş bir kitlenin dikkatini çekmeyi başardı.  Sadece rastgele kullanıcıları video aracılığıyla birbirine bağlıyordu. Temel arama ayarları bile neredeyse hiç yoktu.

Daha sonra, bu sitenin popülerliğinin arka planında, birçoğu daha da işlevsel ve ilginç olduğu ortaya çıkan çeşitli alternatif platformlar ortaya çıkmaya başladı. Örneğin:

·       Shagle — Omegle'ye iyi bir alternatif, kullanıcılarına sohbet edecek kişileri aramak için cinsiyet ve coğrafi filtreler sunuyor. Ve her zaman %100 doğru çalışmasalar da varlıkları zaten önemli bir artı.

·       OmeTV — cinsiyet ve coğrafi filtrelere sahip başka bir Omegle benzerinin  yanı sıra yabancılarla rahat iletişim için yerleşik bir mesaj çevirmeni. OmeTV'nin iOS ve Android için oldukça kullanışlı uygulamaları da var.

İş İnsanı Murat Başkan Kimdir ? İş İnsanı Murat Başkan Kimdir ?

·       OmegleTV — size gerçekten birçok avantaj sunabilecek harika bir görüntülü sohbet Ome TV alternatifi: cinsiyet ve coğrafi filtreler, yerleşik mesaj çevirmeni, harika denetim ve destek hizmeti.

Omegle Görüntülü Sohbeti geçen yıl kapandığı için kullanmaya devam edemezsiniz. Ancak yine de listelenen alternatifleri değerlendirmenizi öneririz. Veya kendiniz için en iyi seçeneği bulmak için diğer popüler rastgele görüntülü sohbetler için internet'te arama yapın.

Arkadaşlık uygulamaları neden video seçeneklerini bu kadar aktif bir şekilde uyguluyor?

Aslında yukarıda Covid-19 pandemisi şeklinde bahsedilen sebep birkaç taneden sadece biriydi. Evet, 2020'de pandemi bu yönde çok güçlü bir ivme kazandırdı. Ancak arkadaşlık uygulamalarının iletişimin video formatına bu kadar odaklanmasının başka nedenleri de var:

·       Kullanıcı deneyimini iyileştirme dürtüsü. Kullanıcıların kendilerini ve kişiliklerini daha etkili bir şekilde sunmalarını sağlayan görüntülü iletişimdir. Hiçbir profil açıklaması ve hiçbir mesajlaşma aynı etkiyi vermez ve başka bir kişiyi objektif olarak değerlendirmeye izin vermez. Bu nedenle, gerçekten umut verici tanıdıklar edinmek istiyorsanız, özellikle video iletişimine odaklanmanız gerekir.

·       Kullanıcılar arasındaki güven seviyesini artırma arzusu. Görüntülü sohbet, ne kadar uzakta olurlarsa olsunlar insanların birbirlerini gerçek zamanlı olarak görmelerini sağlar. Bir kişiyle neredeyse gerçek dünyadakiyle aynı şekilde iletişim kurabilirsiniz çünkü onları görür ve duyarsınız, tonlamaları ve ruh hallerini yakalarsınız, jestleri ve beden dilini okursunuz. Bu, çevrimiçi iletişimin yeni bir seviyesidir.

·       İlgi alanlarının daha fazla örtüşmesini sağlama ihtiyacı. Video seçenekleri, kullanıcı ve kimliği hakkında daha fazla bilgi sağladığı için arkadaşlık uygulamaları tarafından kullanılan profil eşleştirme algoritmalarını iyileştirebilir. Bu, daha alakalı ve kaliteli eşleşmeler sunmaya yardımcı olur. Klasik görüntülü sohbetlerde arkadaşlık hala büyük ölçüde şansa bağlı olsa da, makine öğrenimi ve yapay zeka burada da geçerlidir. Bu da ilginç eşleşmelerin eskisinden çok daha sık gerçekleştiği anlamına geliyor.

Ayrıca, modern bir insanın kendi zamanına gerçekten değer verdiğini ve geleneksel arkadaşlığın mevcut gerçeklere uymadığını unutmamalısınız. Herkes her gün birkaç saat boyunca bir arkadaşlık uygulamasında oturmayı, düzinelerce ve yüzlerce profile bakmayı, fotoğrafları sağa sola kaydırmayı ve aslında kendilerine bile uymayan insanlarla sonsuza kadar sohbet etmeyi göze alamaz...

Görüntülü iletişim büyük miktarda zaman, çaba ve sinir tasarrufu yapmanızı sağlar. Sadece bir web sitesi veya uygulama açarsınız ve birkaç dakika sonra yeni bir kişiyle konuşur, ilginizi çeken konuları tartışır ve iyi vakit geçirirsiniz. Ve bir sonraki sohbet partneriyle iletişim işe yaramadıysa, kelimenin tam anlamıyla tek bir tıklamayla bir sonrakine geçebilirsiniz. Gerçekten çok kullanışlı ve yeni tanıdıklar için büyük ufuklar açıyor. Beğeneceğinizden eminiz!

Bugün Web'de görüntülü iletişim için ne gibi beklentiler görüyoruz?

Aslında bu soruya kesin olarak cevap vermek oldukça zor. Omegle gibi görüntülü sohbetlerin çok uzun süre popüler kalacağından eminiz. Tinder, Bumble, Badoo ve diğerleri gibi daha klasik arkadaşlık uygulamalarındaki yerleşik görüntülü sohbetler de popüler olacak. Ancak aynı zamanda, çevrimiçi arkadaşlık sektörünün çok hızlı bir şekilde değiştiği ve geliştiği gerçeği de inkar edilemez.

Birçok uzmana göre, bu alanda atılacak bir sonraki büyük adım çok yakında sanal ve artırılmış gerçekliğin yaygınlaşması olabilir. Bu teknolojiler artık yavaş yavaş hayatımızın çeşitli alanlarına uygulanıyor. Ve gelecekte bu süreç daha da aktif hale gelecek. Özellikle de VR ve AR teknolojileri çoğu potansiyel kullanıcı için daha erişilebilir hale geldiğinde. Çünkü şu ana kadar ortalama bir internet kullanıcısı için kaliteli bir VR başlığı hala çok pahalı ve gerekçesiz bir satın alma. Ancak er ya da geç bu durum değişecektir. Ve o zaman sanal arkadaşlık çağına gireceğiz. Bunun tam olarak ne zaman gerçekleşeceğini söylemek zor. Ancak bunun düşündüğümüzden çok daha erken gerçekleşebileceğine inanmak için her türlü neden var.