Yapılacak olan atamalarda artık KPSS ve mülakatın etkisi yüzde 50'ye ulaştı. En çok atama yapılacak alanlar arasında sınıf öğretmenliği, özel eğitim, rehberlik, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce öğretmenliği yer alıyor.

Adana'da Kurbanlık Fiyatları Açıklandı: Küçükbaşın Kilogram Fiyatı 270 TL! Adana'da Kurbanlık Fiyatları Açıklandı: Küçükbaşın Kilogram Fiyatı 270 TL!

Atamalarda Yüzde 50 KPSS, Yüzde 50 Mülakat Etkili Olacak!

Yapılacak olan atamalarda artık adayların başarı durumunu belirleyen faktörler arasında KPSS ve mülakat eşit derecede etkili olacak. Bu yeni düzenlemeyle birlikte, adaylar KPSS sınavlarına hazırlanırken aynı zamanda mülakat için de kendilerini hazırlamak durumunda kalacaklar.

En çok atama yapılacak alanlarda yoğun bir rekabet olması bekleniyor. İşte bu alanlar arasında sınıf öğretmenliği, özel eğitim, rehberlik, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce öğretmenliği yer alıyor. İlgili alanlarda gösterilen başarı ve mülakat performansı, adayların atama sürecinde önemli bir rol oynayacak.

Yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat etkili olan bu yeni düzenleme, adaylara daha adil bir değerlendirme süreci sunmayı amaçlıyor. Bu nedenle adaylar, hem KPSS sınavlarına hem de mülakatlara iyi bir şekilde hazırlanarak atama sürecinde daha güçlü bir konuma gelmeyi hedeflemelidirler.

Atamalarda yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat etkili olacak. En çok atama yapılacak alanlar ise şöyle:

 Sınıf öğretmeni: 3263

 Özel eğitim: 2499  

Rehberlik: 1597  

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: 1594

 İngilizce: 968

Editör: Ismail Usta