Kıymetli okurlarım bu hafta artık 'Atıcılık' branşıyla ilgili yazılarıma başlıyorum. Atıcılık sporu havalı ve ateşli olmak üzere ikiye ayrılan içinde tüfek ve tabanca olarak bölünen tüfekte, trap, skit ve dabıl trap olarak ayrılmış olimpik bir branşımızdır. Türkiye'de resmi yazılara göre onlarca kulüpte branş olarak açılmış olup ülkenin dört bir tarafında yılda 5-6 havalı, 17-18 trap ve skıt anlamında 3 tanede ateşli anlamında minik yıldız genç ve büyükler olarak ayrılmış bay-bayan sporcuların katıldığı yarışmalar yapılmaktadır. İlimizde bu spor 2009 yılına kadar 16 sene sadece kağıt üzerinde il temsilciliği olarak yer almış ne kulüp anlamında ne de poligon anlamında yer bulamamıştır. Devletten branşlar anlamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne gelen desteklerin hiçbirini alamamış ve faaliyet olmadığı için diğer branşlara aktarıldığı bir spor dalıydı.
********************
2009 yılında Spor Genel Müdür Yardımcımız sayın Ömer Altunsoy'un il müdürlüğü döneminde desteklerini hızla artırmış, o zamanki İl Emniyet Müdür Yardımcısı sayın Erol İpek'in bu spora katkılarıyla ivme kazanmış ve İl Temsilcisi Turgay Saat'in branş adına mücadeleri sonucu ilimizde bir anda 7 kulüp ve 63 sporcuyla 2018 yılına gelinmiştir. Bu süre zarfında ilimizden yarışmalara katılan sporcularımız hala kırılamayan 'Büyük Bayanlar Türkiye Şampiyonluğu ve Genç Bayanlar Türkiye ikinciliği, Büyük erkekler Türkiye üçüncülüğü rekorları' Samsun Polisgücü Spor Kulübü'nde. Yiğitcan Saat, Gülçin Güler, Ömer Alimoğlu, Canan Aynacı ve İlknur Yılmaz'la Ay- Yıldızlı forma giymeye hak kazanmıştır. Yurt dışında milli takımımız adına yarışmalara katılmış bu 5 sporcu sayısız madalya ve kupayla Samsun'un adını Türkiye'de yankılanmıştır. Samsun Polisgücü, Hedef Spor Kulübü, İlkadım Sarp Spor Kulübü, Pars Spor Kulübü, Samsun Su Sporları, Canik Belediyespor, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulüpleri'nde atıcılık branşları açılmış ve 63 lisanslı sporcu çıkarmanın haklı gururunu yaşatmışlardır. Ve burada inanın sayın okurlarım biz bu yola çıktığımızda ne poligonumuz, ne poligonda atacağımız silahımız, nede mermimiz vardı. Diğer illerde sporcu velilerine silah aldırırken ve bu silahlar '1850 Euro' olduğu göz önüne alınırsa ne kadar zor bir branşla uğraşıldığı ve sporcu yetiştirildiği önemsenmektedir.
*********************
O dönemin Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt, tarafından branşımıza sonsuz destek ve imkan verilmiştir. 2014 yılında Türkiye'nin ilk elektronik idman poligonu yapılmış gerek silah, gerekse malzeme bakımından her türlü destek sağlanmıştır. Bu destek sayesinde yukarıda saydığım şampiyonluk yaşanmış kupalar ve madalyalar ilimize ardı ardına gelmiştir. Bu süre zarfına ek olarak bedensel engellilerde de milli takımımıza sporcu kazandırılmış ve '2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda' havalı tabanca büyük erkeklerde 'TÜRKİYE ŞAMPİYONU' olmuş ve milli takım kampına katılmıştır. Her branşta olduğu gibi bu branşta da engellemeler sonucu ve hala süren şikayetlerimiz ve verdiğimiz dilekçelerimizin sonucu bile gelmeden sporcularımız kamptan sebep dahi gösterilmeden çıkarılmıştır. Alınan kupalar ve madalyalar bunun sonucunda tepkimiz olarak federasyona iade edilmiştir. Atıcılık sporu atalarımızdan bugüne gelen bir olimpik spordur. Haftaya bu branş üzerinde oynanan oyunları anlatacağım.
Sağlıcakla kalın.
ATICILIK
Turgay SAAT
Yorumlar
Trend Haberler
2025 Güncel Bira Fiyatları: Markalar ve Yeni Zamlı Listeler!
Tüp Fiyatları 2025: Zam Geldi mi? Bölgelere Göre Güncel Liste!
2025 Noter Araç Devri ve Plaka Değiştirme Ücretleri Belli Oldu! Yeni Fiyatlar Açıklandı!
2025 Ocak Güncel Sigara Fiyatları: Marlboro, Winston ve Parliament Zamlı Fiyatları!
Son Dakika: Usta Sanatçı Ferdi Tayfur Hayatını Kaybetti!
Samsun’da Soba Zehirlenmesi: 7 Yaşındaki Hazal’ın Acı Kaybı