Samsun'da Elektrik Kesintileri: 17-18 Eylül 2024 Samsun'da Elektrik Kesintileri: 17-18 Eylül 2024

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan, Terme sahilindeki kum zambaklarının kökünden söküldüğü iddiaları üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne resmi bir soru yöneltti. Tekcan, kum zambaklarının hangi alana dikildiği konusunda net bilgi talep ederek, yetkililerden bu konuda açıklama yapılmasını istedi.

Belediye Başkanı Şenol Kul, kadınlar plajı yapılacak olan Terme sahilindeki kum zambaklarının, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından sökülüp koruma altına alındığını belirtmişti. Başkan Kul, bu bitkilerin başka bir alana nakledildiğini ifade etmişti. Ancak, Tekcan, bu bitkilerin tam olarak nereye dikildiğini bilmediklerini vurgulayarak, yetkililerin kum zambaklarının yeni yerini göstermesini talep etti. "Madem kum zambakları başka bir bölgeye taşındı, bu bölgenin neresi olduğunu öğrenmek istiyoruz. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nün bu konuda açık ve net bilgi sağlamasını bekliyoruz." diye konuştu.

Kum zambakları, Dünya Doğayı Koruma Birliği tarafından dünya genelinde nadir ve tükenme tehlikesi altında olan bitkiler olarak koruma altına alınmıştır. Bu nedenle, kum zambaklarına zarar verenlere ciddi cezalar uygulanmaktadır. Söz konusu bitkilerin zarar görmesi durumunda, 387 bin 141 TL ceza kesilmektedir.