Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, İstiklal Caddesi'nin (Çiftlik) aydınlatma sistemlerinden sıfır atık projelerine kadar pek çok yenilikle Türkiye'ye örnek olacak bir cadde haline getirileceğini müjdeledi.

İlkadım Zabıta Ekipleri Sağlıktan Taviz Vermiyor İlkadım Zabıta Ekipleri Sağlıktan Taviz Vermiyor

AK Parti İl Başkanlığı'nda, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz'ın basın toplantısına katılan Başkan Doğan, otogar konusunda da çalışmalar yapacaklarını belirterek, "Artık büyük otogar yapıları yerine daha butik, ihtiyaçlara yönelik yapılar oluşturmalıyız. Vatandaşlarımızın taleplerinin farkındayız ve bu doğrultuda bir yol haritası hazırlıyoruz. 1 Eylül, en geç 5 Eylül itibarıyla 10 yeni otobüs hizmete girecek. Otogar gibi ihtiyaç duyulan bölgelerde çözümler üreteceğiz." dedi.

Başkan Doğan, "Çiftlik Caddesi'ni (İstiklal) elektrik altyapısından çöp kovalarına kadar yenileyeceğiz. Aydınlatma ihalesini başlattık. Ayrıca, Çiftlik Caddesi'ni sıfır atık projesi kapsamında örnek bir cadde haline getirmek için Samsun'u örnek bir şehir yapmaya çalışıyoruz. Samsun, gurur duyulacak bir şehir." diye konuştu.

Sözlerine devam eden Doğan, "Çiftlik Caddesi'nde, Allah izin verirse, herkesin gurur duyacağı projeleri hayata geçireceğiz. Atatürk Bulvarı'ndan 100. Yıl Bulvarı'na kadar aydınlatma sistemlerini yeniliyoruz. Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla İlkadım'ın merkezini yeniden canlandıracağız. Bu çalışmaları hep birlikte başaracağız." ifadelerini kullandı.