Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, TFF Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu öncesinde TRT Spor ve A Spor’a önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, TFF başkanlık seçimlerine ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Trabzon adayına oy atamazdık” ifadelerini kullandı.

"Trabzon Adayına Oy Atamazdık"

Başkan Yıldırım, "Sonuçta yeni seçilen başkan kim olursa olsun onu kabullenmek zorundayız. Nasıl ülkemizde yüzde 51’le Cumhurbaşkanımız seçiliyor ve bütün Türkiye bunu kabulleniyorsa, burada da kim seçilirse seçilsin, biz o başkanı destekleyeceğimizi buradan söylüyorum" dedi.

Samsunspor olarak bu kararı bilinçli bir şekilde verdiklerini belirten Yıldırım, "Biz buraya gelirken 'boş oy atacağız' diye geliyorduk. Sebebi de Samsunspor camiasının Trabzon ile problem yaşaması. Trabzon adayına oy atmamız bizi yanlışa düşürür. Camiamızı düşünerek, bu bir düşmanlık değil, saygıdır, kültürdür. Bunu düşündük. Önceden adayımız Servet Yardımcı’ydı ama o çekilince biz ortada kaldık. Dün gördük ki bir tarafı tutmamız lazım, gerekli. Mehmet Büyükekşi ve yönetimini biraz eleştirmiştik. Kararımızı (Büyükekşi) verdik. Bugün o adaya oyumuzu atacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Yıldırım’ın bu açıklamaları, Samsunspor camiasının seçim sürecine ilişkin duruşunu net bir şekilde ortaya koydu. Yıldırım, Trabzon ile yaşanan geçmiş sorunlar nedeniyle Trabzonlu adaya oy vermenin doğru olmayacağını belirterek, Mehmet Büyükekşi’yi destekleyeceklerini duyurdu.