1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta İstanbul, Ankara ve İzmir'de Raylı Sistem Ulaşımı Ücretsiz Olacak!

Ücretsiz Ulaşım

Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak bu özel günler için önemli bir uygulamayı duyurdu. 1 Mayıs İşçi Bayramı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında, İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemlerde seyahat edenler için güzel bir sürpriz yapıldı.

Hangi Hatlar Ücretsiz Olacak?

OBİTEM, 11 BİN 264 KİŞİYE İLKYARDIM VE YANGIN EĞİTİMİ VERDİ OBİTEM, 11 BİN 264 KİŞİYE İLKYARDIM VE YANGIN EĞİTİMİ VERDİ

İstanbul'da Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Hattı ve Gayrettepe-İst. Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı seferleri ücretsiz olacak. Bu uygulama, 1 Mayıs ve 19 Mayıs'ta şehir içi ulaşımı daha erişilebilir kılacak ve vatandaşların bayramlarını daha keyifli geçirmelerini sağlayacak.

Bu karar, özellikle ulaşımın kolaylaştırılması ve toplu taşımanın teşvik edilmesi adına oldukça olumlu bir adım olarak değerlendiriliyor. Hem İstanbullular, hem de Ankara ve İzmir'de yaşayanlar, bayram günlerinde raylı sistemlerle ücretsiz bir şekilde seyahat ederek, bayram coşkusunu daha rahat bir şekilde yaşayabilecekler.

1 Mayıs ve 19 Mayıs gibi anlamlı günlerde, vatandaşların toplu taşımayı tercih etmeleri, trafik yoğunluğunu azaltacak ve çevreye daha duyarlı bir ulaşım seçeneği oluşturacak. Bu uygulama, sadece ulaşımı ücretsiz yapmakla kalmayacak, aynı zamanda toplumun birlik ve beraberlik duygularını da güçlendirecek bir adım olarak karşımıza çıkıyor.

Editör: Arda KERSU