Hâl böyle iken insanlar İstanbul’da yaşarken Belgrad ormanı nerede sorusunu da kendilerine sorabilirler. Belgrad Ormanı İstanbul’un Avrupa yakasında yer alıyor. Bu orman doğasıyla ve binlerce türden hayvanlara ev sahipliği yapmasıyla insanları kendisine hayran bırakabiliyor. Orman İstanbul şehir merkezine yaklaşık olarak 20 kilometre uzaklıkta Sarıyer-Eyüp ilçeleri arasında yer alıyor. 

Deneyimli İzmir Dijital Reklam Ajansı Deneyimli İzmir Dijital Reklam Ajansı

Ormanlar Bizler için Neden Değerlidir?

Öncelikli olarak ormanların bizler için oldukça değerli olduğunu bilmemiz gerekir. Doğa’nın büyük bir parçası olan ormanlar her şeyden önce birçok canlı türüne ev sahipliği yapar. Bu ev sahipliği sonucunda ekosistem ve doğa korunmuş olur. Kesilen her bir ağaç ise doğaya verilen büyük bir zarardır. 

Ağaçların bizler için olan bir diğer önemi ise önemli bir oksijen kaynağı olmasıdır. Ağaçların ve ormanın yoğun olduğu bölgelerde hava kirliliği az miktarda olur. Ormanların yok olduğu ve sanayileşmenin arttığı bölgelerde ise hava kirliliği artar. Hava kirliliği nedeniyle insanlar farklı rahatsızlıklara yakalanabilir. Bunun yanı sıra kesilen ormanlar nedeniyle yaşam standartlarımızda da büyük bir düşüş meydana gelir.