Malzemeler:

  • 200 gram sütlü çikolata
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı badem (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı kuru kayısı (veya başka kuru meyve)
  • 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi
  • 1 çay kaşığı vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Çikolataları Eritin: Sütlü ve bitter çikolatayı bir kaba alın. Tereyağını ekleyin. Kısık ateşte ya da benmari usulü (bir kap içinde su kaynatarak) çikolataları tamamen eriyene kadar karıştırın.

Malzemeleri Ekleyin: Eriyen çikolatanın içine vanilini, doğranmış kuru kayısıları ve bademleri ekleyin. Karışımı iyice harmanlayın.

Kalıba Dökün: Karışımı yağlı kağıt serili bir tepsiye dökün ve düzleştirin. Üzerini hindistan cevizi rendesiyle kaplayın.

Soğutma: Çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.

Kesim ve Servis: Soğuduktan sonra istediğiniz boyutlarda dilimleyin.

Yapay Zeka İle Sanat: Makineler, İnsan Yaratıcılığını Nasıl Yeniyor? Yapay Zeka İle Sanat: Makineler, İnsan Yaratıcılığını Nasıl Yeniyor?

Servis yapmadan önce isterseniz üzerine biraz daha hindistan cevizi serpebilirsiniz. Afiyet olsun! Bu çikolata, özellikle çay saatlerinde veya özel günlerde misafirlerinize sunabileceğiniz lezzetli bir atıştırmalık olacaktır.