Geleceğin bilim insanlarının yetişmesi maksadıyla Şehitkamil Belediyesi tarafından hizmete sunulan Bilim Şehitkamil’de, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı dönemiyle birlikte atölye eğitimleri başladı. Çocukların, bilime olan ilgisini artırmak, sevdirmek ve bilimsel konularla ilgili farkındalık oluşturmayı hedefleyen Bilim Şehitkamil’den bu yıl da on binlerce öğrenci yararlanacak.

Milli Teknoloji Hamlesi çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi tarafından hizmete sunulan Bilim Şehitkamil’e ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi tarafından hizmete sunulan Bilim Şehitkamil’de, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı dönemiyle birlikte atölye eğitimlerine başlandı. Bilim Şehitkamil’e gelen Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencileri; matematik, doğa, tasarım, teknoloji ve astronomi atölyelerindeki faaliyetlere katıldı. Öğrenciler hem eğlenerek hem de deneyerek bilimsel faaliyetler gerçekleştirdiler. Öğrencilerin; akademik ve sosyal gelişimlerine katkıda bulunmak, bilim ve teknoloji alanlarındaki hamlelerle destek olmak, bilimsel gelişmelerle tanışmasını sağlamak gibi maksatla verilen teorik ve uygulamalı eğitimlere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

"Öğrencilerimizin bilime olan merakını artırıyoruz"

Okulların açılmasıyla birlikte Bilim Şehitkamil’de de atölye eğitimlerinin başladığını belirten Öğretmen Müslüm Yıldıztekin, “Bilim Şehitkamil, teknoloji geliştiren bir Türkiye hedefiyle yürümekte ve milli teknoloji hamlesini desteklemektedir. 2023-2024 eğitim-öğretim yılı dönemiyle birlikte, atölye eğitimlerimiz başlamıştır. Doğa, tasarım, matematik, teknoloji ve astronomi atölyesi olmak üzere 5 atölyemiz ile öğrencilerimize eğitimler veriyoruz. Bu atölyelerimizden 6-14 yaş arası öğrencilerimiz faydalanmaktadır. Buraya gelen öğrencilerimizin bilime olan merakını artırıyoruz, keşfetmelerini sağlıyoruz. 2020 yılında faaliyetlerine başlayan Bilim Şehitkamil’de, 3 yıllık bir eğitim süresi içerisinde yaklaşık 94 bin öğrencimiz atölye eğitimlerimizden faydalanmıştır. Bu da yıllık yaklaşık 30 bin öğrenciye tekabül etmektedir. Bu sayıyı arttırmayı hedefliyoruz. Ben, böyle bir imkanı, sunan Şehitkamil Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

"Bilim Şehitkamil’in çocuklara faydalı olduğunu düşünüyorum"

Bilim Şehitkamil’in öğrenciler için faydalı olduğunu dile getiren Gönüllü Hizmet Vakfı İnal Aydınoğlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Gül Yıldız, “Bugün öğrencilerimi hem eğlensinler hem okul ortamından farklı bir ortam görsünler hem de ilerde deneyap sınavına girecekler, deneyap sınavını kazandıktan sonra nasıl bir ortamda eğitim alacaklarını görmeleri için Bilim Şehitkamil’e getirdik. Bilim Şehitkamil’e geldiğimiz zaman ve buradaki etkinlikleri gördüğümüz zaman, buranın öğrencilerimiz üzerinde ne kadar etkili olduğunun farkına vardık. Bizler öğretmenler olarak öğrencilerimizin içindeki cevheri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu ortamda da bu cevherlerin farkına varılıyor. Öğrencilerimiz de buraya gelerek hem mutlu oldular hem de kendilerini geliştirmek için büyük bir imkana sahip oldular. Çocukları; etkinlik yaparken de gözlemledim, yüzleri çok gülüyordu ve mutlulardı. Bilim Şehitkamil’in çocuklara faydalı olduğunu düşünüyorum. Bu da bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. İnşallah bu çocuklarımızın gelecekte, birer bilim insanı, birer mühendis olarak, vatanına ve milletine faydalı bireyler olacaklarına inanıyorum. Şehitkamil Belediyemize, bu imkanı sunduğu için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

"Burada olmaktan da gerçekten çok mutluyum"

Makine mühendisi olmayı hedeflediğini dile getiren 4. sınıf öğrencisi Mehmet Kamacı, “Bilim Şehitkamil’deki hocalarımızla burada çok güzel faaliyetler yaptık. Burada olmaktan da gerçekten çok mutluyum. Bilime, merakım her zaman vardı. Bugün de Bilim Şehitkamil’e gelerek, burada merakımı gidermeye çalıştım. Hedefim iyi bir makine mühendisi olmak. Bunun için de matematik atölyesindeki eğitimler benim çok hoşuma gitti. Buradaki öğretmenlere, vermiş oldukları eğitimlerden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.