Bitcoin başta olmak üzere tüm kripto para piyasası oldukça zor günler geçiriyor. Son 24 saatte yüzde 3,5’ten fazla düşen BTC, bu yazı yazıldığı saat itibarıyla 58 bin dolardan işlem görse de güç içinde 56 bin dolar bandına kadar gerilediğinden endişe yaratıyor. Peki, Bitcoin neden düşüyor?

Yılın başlarında gerçekleşen spot Bitcoin ETF heyecanı sonrasında Mart ayında ATH yaparak 73 bin 803 dolara kadar yükselmeyi başaran BTC’deki düşüşün tek bir sebebi bulunmuyor. Son 24 saat içerisindeki düşüşteki en büyük pay ABD Başkanlık Seçimi oluyor.

Bitcoin, bu hafta ABD başkan adayları arasındaki Joe Biden'ın değiştirilme olasılığının ortaya atılmasına yol açan ilk tartışmanın ardından sert tepki veriyor. 5 Kasım 2024’te gerçekleşecek seçimler öncesinde hem geleneksel hem de kripto para piyasaları belirsizlik sebebiyle sorun yaşıyor.

Bitcoin’deki düşüşün bir diğer sebebi ise Mt Gox borsası ile ilgili gelişmeler oluyor. 2014’te çöken Tokyo merkezi borsanın ödeme tarihinin yaklaşması, Bitcoin üzerindeki baskıyı artırıyor. Bitcoin akışının önemli bir satış baskısı yaratması ve dolaşımdaki arzın artmasıyla fiyatın daha da aşağı düşmesi bekleniyor.

ABD Başkanlık Seçimi ve Mt Gox olaylarının yanı sıra enflasyon ve faiz oranlarıyla ilgili ABD ekonomisini etkisi altına alan endişeler, Bitcoin’i olumsuz etkiliyor. Almanya Hükümeti’nin Bitcoin satışı da yine BTC fiyatında ve genel olarak kripto para borsasında düşüşe yol açan etkenler arasında yer alıyor.

Bitcoin’i takip eden Ethereum ve diğer altcoinler oldukça gergin günler yaşarken piyasaların ne zaman toparlanacağı veya düşüşün devam edip etmeyeceği bilinmiyor. Korku, endişe ve belirsizlik havasının hakim olduğu kripto evreninde bazı coinler şaşırtıcı performans sergiliyor.

Son günlerde adından sıklıkla bahsettiren bir ön satış coini olan Pepe Unchained token, ön satışta topladığı fonların 2 milyon doları aşması ile adeta kripto piyasasına meydan okuyor. Belirsizlik ortamını lehine çevirmeyi başaran Pepe Unchained token neler vadediyor ve Pepe Unchained token satın almak için bilmeniz gerekenler neler?

Pepe Unchained Ön Satışı 2 Milyon Doları Aştı

Kurbağa temalı PEPE’yi kendi zincirine kavuşturarak ona seviye atlatmayı hedefleyen Pepe Unchained token ön satışı, belirsizliği hüküm sürdüğü kripto dünyasında yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Ethereum blok zinciri üzerindeki bir Katman-2 projesi olan Pepe Unchained, 2 milyon doları aşarak bir sonraki hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor. PEPU sembolüne sahip Pepe Unchained tokenin ön satışı ilk günden beri dikkat çekiyor.

İlk haftasında 1,2 milyon dolar fon toplayan PEPU token, sonraki iki gün içinde 660 bin dolar artışla 1,7 milyon dolara ulaşıyor. Günlük ortalama 111 bin dolar yatırım toplayan Pepe Unchained, 2 milyon doları da aşarak en çok tercih edilen ön satış coinleri listesine girmeye hak kazanıyor.

İndirimli fiyatlardan Pepe Unchained token satın alma imkanı sunan ön satış etkinliği, erken dönem yatırımcılardan ilgi görüyor. Toplanan fonlardaki hızlı artışlar, PEPU tokende balina hareketliliği olduğunun sinyallerini veriyor.

Pepe Unchained Token Hakkında Bilmeniz Gerekenler

PEPU tokenler bir taraftan Ethereum ağının güvenliğini ve şeffaflığını kullanırken diğer taraftan Katman-2 teknolojisinden istifade ediyor. Ethereum’dan 100 kat daha hızlı olma potansiyeline sahip PEPU token düşük işlem ücretleri ile de kripto dünyasındaki en ciddi sorunlara çözüm getiriyor.

Ethereum Katman-2 projesi olan PEPU tokenler, yalnızca indirimli ön satış ve olası bir ralli vaadi ile yatırımcıların karşısına çıkmıyor. Proof of Stake (PoS) mekanizması sayesinde PEPU token sahipleri staking özelliği ile pasif gelir elde etme imkanı da buluyor.

Popüler YouTube kripto fenomenlerinden olan Jacob Crypto Bury gibi isimlerin Pepe Unchained token’i anlatması yine PEPU ön satışına ivme kazandıran gelişmeler arasında yer alıyor.

PEPE’ye seviye atlatan PEPU tokenin 8 milyar adet token arzı bulunuyor. Bu arzın yüzde 20’si ön satış etkinliği ile erken dönem yatırımcılara ayrılıyor. Tokenlerin yüzde 30’u, pasif gelir elde etme imkanı sunan staking özelliğine gidiyor. Yüzde 20 pazarlama faaliyetlerine, yüzde 10 likiditeye, yüzde 10 proje finansmanına ve bir diğer yüzde 10 ise zincir envanterine tahsis ediliyor.

Fiyatlar Artmadan Pepe Unchained Token Nasıl Satın Alınır?

Her kripto projesinde olduğu gibi borsa listelemeleri sonrasına PEPU tokenin ne şekilde performans göstereceği bilinmiyor. Bu sebeple yatırımcılar, fiyatlar artmadan Pepe Unchained token satın almak için ön satışa akın ediyor.

Aşamalı fiyat artışı politikası ile yatırımcısının karşına çıkan proje, erken aşamada PEPU tokeni benimseyenleri ödüllendirmek istiyor. PEPU token mevcut aşamada 0,0082596 dolardan satışa sunuluyor. Yatırımcılar, ETH, USDT, BNB veya kart işlemleri ile indirimli ön satışa katılabiliyor.

Kripto meraklıları dilerse PEPU tokenlerini mevcut oranıyla yüzde 836 APY ile stake ederek pasif gelir elde edebiliyor. ETH bloğu başına staking ödülü ise 608,82 PEPU coin olarak belirleniyor.