Uluslararası piyasada Brent petrol fiyatlarındaki güncel durumu öğrenin. Dünün kapanışında Brent petrol varil fiyatı yüzde 0,23 artışla 81,66 dolara ulaştı.

Brent petrol fiyatlarındaki son gelişmelerle ilgili detayları öğrenmek için buraya tıklayabilirsiniz. Uluslararası piyasada önemli bir gösterge olan Brent petrol, dünü varil başına 81,66 dolarla tamamladı. Önceki günkü en yüksek seviyesi 82,16 dolar olarak kaydedilen petrol fiyatları, günü 81,47 dolar seviyesinde kapatmıştı. Piyasalarda, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun 30 Kasım’a ertelenen toplantısı öncesi arz endişeleri devam ediyor. Grubun daha fazla üretim kesintisi yapma olasılığı, petrol fiyatları üzerinde belirsizlik yaratıyor.

2025'te Emekli Olacaklara Kötü Haber! 2025'te Emekli Olacaklara Kötü Haber!

brendtpetrol

Ayrıca, Karadeniz’deki fırtına nedeniyle günlük yaklaşık 2 milyon varillik petrol ihracatının durması, fiyatları olumlu etkiliyor. Kazakistan, fırtına nedeniyle petrol üretiminde büyük bir düşüş yaşadı. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek yılın ilk yarısında faiz indirimine gitme olasılığı, dolar endeksinin düşüşüne neden oldu, bu da petrolü diğer para birimlerine göre daha uygun hale getiriyor.