Öğle yemeği:

Ana yemek: Tavuk sote

Malzemeler:

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı:

  • Tavuk göğsünü küp küp doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayın.
  • Yeşil biberleri küçük parçalar halinde kesin.
  • Sarımsakları ince ince doğrayın.
  • Tencereye sıvı yağı alın, soğanı ve biberleri kavurun.
  • Kavrulan soğan ve biberlere tavukları ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyin, kavurmaya devam edin.
  • Domatesleri rendeleyin ve tencereye ekleyin, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karıştırın.
  • Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.

Salata:

Mevsim salatası

Malzemeler:

  • Mevsim sebzeleri (lahana, marul, domates, salatalık, havuç, yeşillik vb.)
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Sebzeleri yıkayın ve doğrayın.
  • Bir kasede zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve karabiberi karıştırın.
  • Sebzeleri hazırladığınız sosa ekleyin ve karıştırın.

Akşam yemeği:

Ana yemek: Pilav üstü nohut

Malzemeler:

  • 1 su bardağı nohut
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

  • Nohutları 1 gece önceden ıslatın.
  • Pirinçleri yıkayın ve süzün.
  • Tencereye sıvı yağı alın, soğanı ve sarımsakları kavurun.
  • Kavrulan soğan ve sarımsağa domates salçasını ekleyin, kavurmaya devam edin.
  • Domatesleri rendeleyin ve tencereye ekleyin, tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırın.
  • Nohutları ve pirinçleri ekleyin, karıştırın.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyin, kaynamaya bırakın.
  • Kaynayan pilavı kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.

Tatlı:

Muzlu kek

Malzemeler:

  • 2 adet muz
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Yapılışı:

  • Muzları ezin.
  • Yumurtaları ve şekeri çırpın.
  • Unu, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin, karıştırın.
  • Elenmiş muzları da ekleyin, karıştırın.
  • Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
  • 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.

Bu menüyü hazırlamak için toplamda yaklaşık 1 saat kadar zaman harcayacaksınız. Menü, hem lezzetli hem de besleyici.