Öğle yemeği:
Ana yemek: Tavuk sote
Malzemeler:
- 500 gram tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- Tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü küp küp doğrayın.
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Yeşil biberleri küçük parçalar halinde kesin.
- Sarımsakları ince ince doğrayın.
- Tencereye sıvı yağı alın, soğanı ve biberleri kavurun.
- Kavrulan soğan ve biberlere tavukları ekleyin, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Domates salçasını ekleyin, kavurmaya devam edin.
- Domatesleri rendeleyin ve tencereye ekleyin, tuz, karabiber ve pul biberi de ekleyerek karıştırın.
- Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Salata:
Mevsim salatası
Malzemeler:
- Mevsim sebzeleri (lahana, marul, domates, salatalık, havuç, yeşillik vb.)
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Sebzeleri yıkayın ve doğrayın.
- Bir kasede zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve karabiberi karıştırın.
- Sebzeleri hazırladığınız sosa ekleyin ve karıştırın.
Akşam yemeği:
Ana yemek: Pilav üstü nohut
Malzemeler:
- 1 su bardağı nohut
- 2 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
- Nohutları 1 gece önceden ıslatın.
- Pirinçleri yıkayın ve süzün.
- Tencereye sıvı yağı alın, soğanı ve sarımsakları kavurun.
- Kavrulan soğan ve sarımsağa domates salçasını ekleyin, kavurmaya devam edin.
- Domatesleri rendeleyin ve tencereye ekleyin, tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırın.
- Nohutları ve pirinçleri ekleyin, karıştırın.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyin, kaynamaya bırakın.
- Kaynayan pilavı kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Tatlı:
Muzlu kek
Malzemeler:
- 2 adet muz
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- Muzları ezin.
- Yumurtaları ve şekeri çırpın.
- Unu, sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin, karıştırın.
- Elenmiş muzları da ekleyin, karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış bir kek kalıbına dökün.
- 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Bu menüyü hazırlamak için toplamda yaklaşık 1 saat kadar zaman harcayacaksınız. Menü, hem lezzetli hem de besleyici.