MEYANELİ TAVUK ÇORBASI
Malzemeler:
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1/2 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1/2 çay bardağı haşlanmış bezelye
- 1/2 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin.
-
İnce ince doğranmış sarımsak
- Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp soğanı ve sarımsağı kavurun.
- Şehriyeyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Yeşil mercimeği, haşlanmış mısırı ve haşlanmış bezelyeyi ekleyin.
- Üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın.
- Kaynadıktan sonra tavuk suyunu ekleyin.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Dikdilmiş tavuk parçalarını ekleyin.
- Çorbanın kıvamını ayarlamak için biraz su ekleyebilirsiniz.
- Maydanozu ekleyip karıştırın.
- Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Mantarlı Tavuk Sote
Mantarlı Tavuk Sote Tarifi
Malzemeler:
- 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü
- 300 gram kültür mantarı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet yeşil biber (doğranmış)
- 2 adet kapya biber (doğranmış)
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Tuz
Yapılışı:
- Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.
- Mantarları ince ince doğrayın.
- Biberleri de ince ince doğrayın.
- Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın.
- Zeytinyağını bir tavada ısıtın.
- Tavukları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun.
- Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin.
- Mantarları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Domatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
- Tuz, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın.
- Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Gavur Dağı Salatası
Malzemeler:
- 3 adet domates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 dal taze soğan
- Maydanoz
- 2 avuç iri kırılmış ceviz
- Zeytinyağı
- Nar ekşisi
Yapılışı:
- Domatesleri ve yeşil biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
- Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyın.
- Kuru soğanı mümkün olduğunca küçük doğranarak biraz tuzla ovulun.
- Bütün malzeme geniş bir kaba alınır, iri kırılmış cevizler, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir.
- Malzemeler iyice karıştırılır.
- Servis tabağına alınarak soğuk servis edilir.
Püf Noktaları:
- Domatesleri ve yeşil biberleri küp küp doğrarsanız salata daha lezzetli olacaktır.
- Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyarsanız salata daha güzel görünecektir.
- Kuru soğanı biraz tuzla ovduktan sonra salatanıza eklerseniz daha lezzetli olacaktır.
- Ceviz miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
- Nar ekşisi miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Servis Önerileri:
- Gavurdağı salatasını sade olarak servis edebilirsiniz.
- Et yemekleri, tavuk yemekleri veya balık yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz.
- Ekmek bandırmalık olarak da tüketebilirsiniz.