MEYANELİ TAVUK ÇORBASI Malzemeler: 1 adet tavuk göğsü 1 adet soğan 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı tel şehriye 1 çay bardağı yeşil mercimek 1/2 çay bardağı haşlanmış mısır 1/2 çay bardağı haşlanmış bezelye 1/2 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber Yapılışı: Tavuk göğsünü haşlayıp didikleyin. İnce ince doğranmış sarımsak Zeytinyağını bir tencerede ısıtıp soğanı ve sarımsağı kavurun. Şehriyeyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Yeşil mercimeği, haşlanmış mısırı ve haşlanmış bezelyeyi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra tavuk suyunu ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Dikdilmiş tavuk parçalarını ekleyin. Çorbanın kıvamını ayarlamak için biraz su ekleyebilirsiniz. Maydanozu ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun! Mantarlı Tavuk Sote Mantarlı Tavuk Sote Tarifi Malzemeler: 600 gram kuşbaşı tavuk göğsü 300 gram kültür mantarı 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet yeşil biber (doğranmış) 2 adet kapya biber (doğranmış) 1 adet domates 1 çay kaşığı taze çekilmiş renkli tane karabiber 1 tatlı kaşığı kekik Tuz Yapılışı: Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın. Mantarları ince ince doğrayın. Biberleri de ince ince doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayın. Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Tavukları ekleyip suyunu çekene kadar kavurun. Biberleri ekleyip kavurmaya devam edin. Mantarları ekleyip yumuşayana kadar kavurun. Domatesi ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun! Gavur Dağı Salatası Malzemeler: 3 adet domates 1 adet yeşil biber 1 adet kuru soğan 3-4 dal taze soğan Maydanoz 2 avuç iri kırılmış ceviz Zeytinyağı Nar ekşisi Yapılışı: Domatesleri ve yeşil biberleri küçük küpler halinde doğrayın. Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyın. Kuru soğanı mümkün olduğunca küçük doğranarak biraz tuzla ovulun. Bütün malzeme geniş bir kaba alınır, iri kırılmış cevizler, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir. Malzemeler iyice karıştırılır. Servis tabağına alınarak soğuk servis edilir. Püf Noktaları: Domatesleri ve yeşil biberleri küp küp doğrarsanız salata daha lezzetli olacaktır. Taze soğanları ve maydanozu ince ince kıyarsanız salata daha güzel görünecektir. Kuru soğanı biraz tuzla ovduktan sonra salatanıza eklerseniz daha lezzetli olacaktır. Ceviz miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Nar ekşisi miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Servis Önerileri: Gavurdağı salatasını sade olarak servis edebilirsiniz. Et yemekleri, tavuk yemekleri veya balık yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. Ekmek bandırmalık olarak da tüketebilirsiniz.