Canik Belediyesi tarafından şehirde iş dünyası ve ekonominin güncel sorunlarının tespit edilmesi amacıyla kurulan Yerel Ekonomik Kalkınma Platformunca düzenlenen Samsun Ekonomi Kalkınma Çalıştayı 24 Mart Perşembe günü başlayacak.
Üç gün sürecek ve Perşembe günü sabah saat 09.00'da açılış töreniyle başlayacak çalıştayın ilk günü Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, "Şehir ve Ekonomi" konulu konferans verecek. Samsun'da görev yapan üst düzey bürokratlar, yerel yöneticiler, iş adamları ve sivil toplum örgütlerinin katılımının hedeflendiği çalıştayda, ekonomi uzmanları şehrin ekonomisini konuşup, masaya yatıracak ve Samsun ekonomisinin sorunları, çözüm önerileri tespit edilecek.
Üç gün boyunca önemli konu başlıklarının ele alınacağı çalıştay da, "2023 vizyonu hedefinde ihracat ve Samsun", "Samsun'da yerel markalar ve markalaşma sorunu", "Samsun'da yatırım sorunları", "Samsun'un Türkiye ihracatındaki yeri, son durumu", "Hibe, destek, teşvikler ve Samsun", "Üniversitelerin Samsun ekonomisine katkısı ve 2., 3. devlet üniversitesinin ilimize kurulmasının gerekliliği", "19 Mayıs'ın 100. yılında ara hedef olarak Samsun'un ekonomik görünümü", "Samsun için alternatif pazarlar", "Samsun'da yatırımcı-girişimci algısı ve ortaklık kültürü" gibi konular ekonominin paydaşları tarafından değerlendirilecek.
Ekonomik Kalkınma Çalıştayı ile Samsun'un dinamiklerini ve ekonomi paydaşlarını kentin ekonomik sorunlarını çözmek için buluşturmayı amaçladıklarını belirten Canik Belediye Başkanı Genç, "Canik Belediyesi olarak kurduğumuz Yerel Ekonomik Kalkınma Platformu, anket çalışması kapsamında tüm kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü gibi bu şehrin tüm dinamiklerinin görüşlerini, önerilerini aldı. Bu anket sonuçları uzman bir kurul tarafından değerlendirilecek.
Şimdi yapacağımız Ekonomik Kalkınma Çalıştayı'nda da şehrin paydaşları, Samsunun ekonomisini değerlendirecek. Anket sonuçları ve çalıştaydan çıkacak sonuç, şehrimizin ekonomik geleceği açısından elimizde önemli bir veri oluşturacak" dedi.
Geçmişte Anadolu'nun ticari başkenti konumunda olan Samsun'un yeniden önemli bir ticaret merkezi olmasını istediklerini ifade eden Başkan Genç, "Bu nedenle Samsun'un potansiyelini ve kaynaklarını harekete geçirmeliyiz. Bunu yaparsak inanıyorum ki Samsun önümüzdeki 100 yıllık süreçte Türkiye'nin en stratejik merkez üssü şehirlerden biri olacaktır. Yerel kalkınmanın kaynak ve alan boyutunu geliştirerek, ekonomik ve siyasi kalkınma alanında topyekûn bir yükseliş hedeflemeli ve Samsun olarak sürdürülebilir kalkınma anlayışını benimsemeliyiz. Bütün bunlar nedeniyle bu şehrin yerel yönetimi olarak kendimizi sorumlu hissediyoruz. Yapılacak çalışmanın ilimiz için faydalı olacağına inanıyor, bu şehrin tüm dinamiklerinin katkısını bekliyoruz" diye konuştu.