Doğal çimin yanı sıra bakımı daha kolay olan ve her mevsim için uyumlu özelliklere sahip olan çim halı seçenekleri, birçok alanda sık sık kullanılmaktadır. Oyun bahçeleri, balkonlar, spor sahaları ve okul bahçeleri gibi birçok yerde çim halı modellerini görebilirsiniz.

Çim Halı Nedir?

Sentetik ipler ile üretilen, makinalar ile dokunan ve neredeyse doğal çim ile aynı görüntüye sahip olan zemin kaplamasına çim halı denmektedir. Bu zemin kaplaması, gerçek çim görüntüsünü her mevsim elde etmek isteyen kişiler tarafından sık sık kullanılmaktadır. Çim halı modelleri ile istediğiniz doğal çim görüntüsünü elde edebilirsiniz.

Çim Halı Özellikleri Nelerdir?

Çim halıların farklı modelleri bulunmaktadır. Bu farklı modellere göre de kullanım alanları değişiklik göstermektedir. Ancak her modeldeki çim halının bazı ortak özellikleri bulunmaktadır. Bu ortak özellikler ile ilgili şu şekilde bir liste yapabiliriz;

1.     Estetik bir görüntüye sahiptir,

T-Soft E-Ticaret Platformunun Özellikleri ve Faydaları T-Soft E-Ticaret Platformunun Özellikleri ve Faydaları

2.     Azaltılmış bir kayganlığa sahiptir,

3.     Aşınmalara karşı dirençlidir,

4.     Güneş ışınlarına karşı oldukça dirençli bir yapıya sahiptir.

Genel olarak bu özellikler tüm çim halı modellerinde bulunmaktadır.

Çim Halıların Kullanım Alanları

Çim halıların kullanım alanları ile ilgili bir araştırma yaptığınız zaman uzun bir liste ile karşılaşabilirsiniz. Kullanış açısından oldukça avantajlı olan çim halı modellerini, okullarda, spor sahalarında, bahçelerde, balkonlarda ve peyzaj çalışmalarında sık sık kullanabilirsiniz. Bunlara ek olarak daha birçok alanda çim halılar kullanılmaktadır.

Yapay Çim Nedir?

Görünüş olarak tıpkı doğal çime benzeyen ancak yapay olan zemin kaplamasına yapay çim denmektedir. Bu yapay çim çeşitleri, doğal çimin kullanıldığı birçok alanda kullanılabilmektedir. Dayanıklı hammaddelerden üretilen yapay çimlerin kullanım ömürleri, doğal çimlere oranla daha uzundur. Bu nedenler birçok kişi yapay çim tercih etmektedir.

Yapay Çim Çeşitleri Nelerdir?

Yapay çimler kendi aralarında bazı çeşitlere ayrılmaktadır. Kullanım alanları oldukça fazla olduğu için yapay çim çeşitlendirilmek zorunda kalmıştır. Çünkü bir spor sahasında kullanılan yapay çim ile normal bir bahçede kullanılan yapay çim aynı özelliklere sahip değildir. Genel olarak  yapay çim çeşitleri ile ilgili bir sıralama yapmak istersek;

1.     Classic Model Suni Çim Halı

2.     Duo Model Suni Çim Halı

3.     Super C Model Suni Çim Halı

4.     Super V Model Suni Çim Halı

Yapay Çim Satın Alırken Hangi Özelliklere Dikkat Edilmeli?

Yapay çiminizi uzun süre kullanmak istiyorsanız, kaliteli ve kullanacağınız alana uygun bir seçim yapmanız oldukça önemlidir. Genel olarak yapay çim almak istediğiniz zaman dikkat etmeniz gereken durumlar ile ilgili şu şekilde bir liste yapabiliriz;

1.     Fiyat açısından uygun olmalı,

2.     Bakımı kolay bir şekilde yapılmalı,

3.     Aşınmalara ve darbelere karşı dayanıklı olmalı,

4.     Mevsim değişiklikleri için uygun özelliklere sahip olmalı,

5.     Güneşe karşı dayanıklı bir hammaddeden üretilmeli.

Suni Çim Nedir?

Halk arasında yapay çim olarak da bilinen suni çimler, doğal çim kullanmak isteyen ancak bakımında zorlanan kişiler için oldukça ideal bir seçenektir. Doğal çim gibi suni çim çeşitleriyle de bahçenizi süsleyebilirsiniz.

Suni Çim Zemini Nasıl Olmalı?

Suni çim sermek istediğiniz zemin temiz ve düz olmalıdır. Sermek istediğiniz zemini iyi bir şekilde temizlemeli ve o şekilde suni çim malzemenizi yaymalısınız. Bu şekilde daha kullanışlı olacaktır.

Suni Çim Ne Kadar Dayanır?

Suni çimin ne kadar dayanacağı tamamen size bağlıdır. Eğer kaliteli bir ürün tercih ettiyseniz ve düzenli olarak bakımlarınızı yapıyorsanız suni çim halınızı en az 15 yıl boyunca sağlam bir şekilde kullanabilirsiniz.