Dünya genelinde oldukça yaygın olan ve bulaşma hızı oldukça fazla olan cinsel hastalıklar, cinsel hastalık testi ile kısa süre içerisinde tespit edilmektedir. Daha fazla kişiye bulaşmaması için bu hastalıkların erkenden tespit edilmesi oldukça önemlidir.

Cinsel Hastalık Testi Nedir?

Adından da anlaşıldığı gibi cinsel hastalık testi, cinsel yol ile bulaşan hastalıkların tespit edilmesi için kullanılmaktadır. Kişilerden için idrar örneği ya da kan alınmaktadır. Bu şekilde tespit edilmektedir.

Cinsel Hastalık Testi Kimlerden İstenir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar genel olarak çok partnerli kişilerde görülmektedir. Bu tarz bir yaşama sahip olan kişiler mutlaka cinsel hastalık testi yaptırmalıdır. Bunun yanı sıra sıradan kişilerde de bu hastalık görülebilmektedir. Belirtisi ya da teması olan herkes test yaptırmalıdır.

Cinsel Hastalık Testi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cinsel hastalık testi yaptırmadan önce dikkat etmeniz gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Eğer cinsel hastalık testi yaptıracaksanız testten 48 saat önce cinsel ilişki yaşamamanız gerekir. Cinsel organın temizlenmemesi ve herhangi bir şey sürülmemesi gerekir.

Hiv Testi Nedir?

Hiv testi, adından da anlaşıldığı gibi kişilerde hiv hastalığının olup olmadığını tespit etmek için kullanılan bir yöntemdir. Bu hastalığın pek fazla bir belirtisi yoktur ve klinik testleri ile tespit edilmesi oldukça zordur. Belirtisi olan herkesin hiv testi yaptırması gereklidir.

Hiv Testi Nasıl Uygulanır?

Eğer bir kişide hiv virüsü var ise antikorlar gelişmeden önce p24 olarak adlandırılan bir antijen üretilecektir. Damardan alınan kan örneği ile hiv testi yapılacaktır. Virüse maruz kaldıktan sonra 18 ila 45 gün içerisinde hiv testi ile teşhis koyulması mümkündür.

Hiv Testi Kaç Günde Sonuç Verir?

Hiv testi için kan örneği kolunuzdan alındıysa 18 ile 45 gün arasında sonuçlarınızı görebilirsiniz. Eğer hiv testi için kan örneği parmağınızdan alındıysa sonuçların çıkma süresi 18 ila 90 gün arasındadır.

Hiv Testini Evlilik Öncesi Yaptırmak Zorunlu Mudur?

Genel olarak evlilik öncesinde hiv testi yaptırmak zorunlu değildir. Ayrıca kişilere zorla ve istemediği halde hiv testi yapılıyorsa bu bir suçtur. Eğer eşler istiyorsa kendileri hiv testi yaptırabilirler.

Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı) Nedir?

Gıda intoleransı, bazı gıdaların tüketildiği zaman mideyi ve bağırsakları rahatsız etmesi ile sonuçlanan bir hastalıktır. Eğer bir besin tüketildiği zaman midenizde ve bağırsaklarınızda bir rahatsızlık yaşıyorsanız, gıda intoleransınız olabilir.

Üniversiteyi Kazanan Öğrencilerin Yurt Arayışları Başladı: Yurt Fiyatları El Yakıyor Üniversiteyi Kazanan Öğrencilerin Yurt Arayışları Başladı: Yurt Fiyatları El Yakıyor

Gıda İntoleransının Sık Rastlanan Semptomları Nelerdir?

Bu rahatsızlığın en belirgin semptomu mide sorunlarıdır. Tolerans olan gıda tüketildiğinde midede yanma ve ağrı gibi durumlar meydana gelebilir. Yaptıracağınız gıda intoleransı testi ile size zararlı olan gıdayı öğrenebilirsiniz.

Gıda İntoleransı Nedenleri Nelerdir?

Gıda intoleransının birçok nedeni bulunmaktadır ve bu nedenler kişilere göre değişiklik göstermektedir. Ancak bu hastalığa neden olan en sık durumlar ile ilgili şu şekilde bir sıralama yapabiliriz;

1.     Stres,

2.     Genetik nedenler,

3.     Bakteriler,

4.     Bağırsak hastalıkları.

Gıda İntoleransı Tanısı Nasıl Konulur?

Kişilerin gıda intoleransı olup olmadığını öğrenmek için bir test uygulanmaktadır. Bu teste gıda intoleransı testi denmektedir. Oldukça basit şekilde yapılan bu test ile tolerans olan besin kısa sürede saptanmaktadır.

Beslenme Nasıl Ayarlanır?

Gıda intoleransınız varsa bir diyetisyen yardımı ile beslenme düzeni oluşturabilirsiniz.

Gıda İntolerans Testi Fiyatları

Genel olarak testler için net bir fiyat bilgisi vermek doğru olmayacaktır. Çünkü çeşitli sağlık kuruluşlarında gıda intoleransı testi yaptırabilirsiniz ve yaptıracağınız kuruma göre test fiyatları değişiklik gösterebilir.