Uzman Klinik Psikolog Müjde Yahşi konu hakkında önemli bilgiler verdi.    

Ekran Alıntısı-912

Değersizlik duygusu ve kendini değerli hissetmek birçok insan için önem taşır.Kendini değersiz hisseden kişi toplum içerisinde ya da içsel olarak kendini önemsiz görür ve varlığının bir değer taşımadığına inanır.Ancak aslında “Hic kimse sizin izniniz olmadan, size kendinizi degersiz hissettiremez.” Bu soz oyle dogru bir soz ki, size kim ne soylerse soylesin, size her kim ne yaparsa yapsın eger sizde “Ben degersizim” inancı yoksa kimse sizi degersiz hissettiremez.

“Mesajıma cevap vermedi acaba bana kırıldı mı?” 

“Yoldayken karsılastık bana baktı ama selam vermedi acaba gormemezlikten mi geldi?”

Temizlik Yapmayı Sevmeyenlere Gün Doğuyor: Kirli Bir Ev Sağlınız İçin İyi Olabilir mi? Temizlik Yapmayı Sevmeyenlere Gün Doğuyor: Kirli Bir Ev Sağlınız İçin İyi Olabilir mi?

“Bana tip tip bakıyor acaba neyimi begenmiyor?”

“Caya davet ettim kabul etmedi acaba benden hoslanmadı mı?”

“Acaba” diye devam eden o ic sesleriniz aslında zihninizde barındırdıgınız olumsuz dusuncelerinizdir. Olumsuz dusunceleriniz size kendinizi olumsuz hissettirir.Olumsuz dusunceleriniz ve duygularınız davranıslarınızı hatta hayata bakısınızı olumsuz etkiler.

O halde tedaviye bu inancı degistirmekle baslayın. Bunun yolu da; olumsuz dusunceleriniz zihninize geldiginde onları geri gondermekten gecer. 

Yani yolda karsılasmıs oldugunuz dostunuzun size baktıgı halde selam vermemesini, gormemis olabilir diyerek olumlu dusunmenizle bu tedavi mumkundur. 

O halde ne yapmalıyız? 

Bardagın bos tarafına degil dolu tarafına bakarak bana neden eksik su koydu demeyip beni de dusundu diyerek olumlu dusunmeli ve olayları kendimize baglamamalıyız.Unutmayın insanı olaylar uzmez, olaylara bakıs acısı uzer.

Editör: Arda KERSU