Yorucu ve stresli iş hayatından bunalan insanlar kendilerini denize bırakmak, güneşin altında güneşlenmek veya bronzlaşmak isterler. Kış aylarından planlar yapılır, yerler ayırtılır ve tarih geldiği gün yola çıkılır. 

Güzel bir plaja veya denize hayır diyebilecek sanıyoruz kimse yoktur. Bununla birlikte denize gittiğimiz zaman bazı problemlerle de karşılaşabiliriz. Özellikle deniz analarının yoğun olduğu noktalarda bu canlıların saldırısına maruz kalabilen birçok kişi tanıyoruz. Özellikle Anamur gibi Akdeniz’in sıcak kentlerinde deniz anaları oldukça bilindik. Bu canlılar sahip oldukları iğneleriyle genellikle kendilerini savunurlar fakat bazen istenmeyen durumlarda da insanlara saldırabilirler. Denizanası sokması belirtileri nelerdir sorusuna verilebilecek yanıtlar ise oldukça basittir. 

İlkadım Zabıta Ekipleri Sağlıktan Taviz Vermiyor İlkadım Zabıta Ekipleri Sağlıktan Taviz Vermiyor

• Deniz anası soktuğu zaman, iğneler deride genellikle tahriş yapar. Yanma hissiyatı oluşur. Bu durumda acilen bir doktora veya sağlık kuruluşuna başvurmak gerekir. 

Deniz Anası Sokması Durumunda Ne Yapılmalıdır?

Deniz veya güneşin tadını çıkarırken ansızın davetsiz misafirlerin kurbanı olabiliriz. Bu misafirler genellikle deniz anaları veya diğer deniz canlıları olabilir. Deniz anaları genellikle zararsız olsa da bazı durumlarda tehlike arz edebilir. Özellikle alerjisi veya derisi ince olan kişilerde bu saldırılar büyük tahribata yol açabilir. Deniz anası sokması durumunda ciltte kızarıklık meydana gelebilir ve acı hissedilebilir. Bu durumda yapılması gereken ilk işlem sağlık kuruluşuna gitmek olmalıdır.