Ekonomik krizler büyük firmaların iflas etmesine neden oluyor. Ülke genelinde geçtiğimiz senelerde dünyayı kasıp kavuran koronavirüs zamanında gerçekleşen iflaslar bitmek yerine her geçen gün çoğalmaktadır.

Rusya- Ukrayna savaşı sebebi ile tavan yapan şirketlerin iflasları tüm Dünya’ yı tedirgin etti. İnşaat firmalarında duraksamalar meydana geldi. Bu sebeple bir çok firma iflas ettiğini açıklamıştır.

2025’te Emekli Maaşı ve Memur Zammında Büyük Değişim: Enflasyon Rakamları Ne Gösteriyor? 2025’te Emekli Maaşı ve Memur Zammında Büyük Değişim: Enflasyon Rakamları Ne Gösteriyor?

Ülkemizde de bazı inşaat firmalarının yaşanan ekonomik kriz sonrasında iflas ettiği bilinmektedir. En son gelen iflas haberi ise emlak devinden oldu. Onlarca bina yapılmadan yarım kaldı.Yaşanan bu gelişme Türkiye’yi de çok yakından ilgilendirmektedir.

Almanya’daki Nürnberg merkezli Project emlak firması İflas ettiğini duyurdu. Bu haber Artı49 Almanya haberlerinde yer verildi. 118 devam eden projesi ile şirket şuan toplamda 1.850 daireden oluşan projesini yönetiyor. Bir çoğunun projelere yatırım yapan özel şahıslara ait olduğu biliniyor.

Hamburg, Münih, Berlin, Nürnberg, Potsdam, Ren-Main bölgesi ve Düsseldorf gibi şehirlerde  Project İmmobilien Group’un  inşaat projeleri  Almanya genelinde yayılmış bulunmaktadır.

Bir diğer yandan da daire alıcılarından ziyade  esnafların da bu iflaslardan zarar görebileceği düşünülmektedir. Türkiye’nin de bu projelerde dairelerinin  bulunduğu söylenmektedir.