Her gün ileri doğru farklı bir adım atan kripto paraların dünyasında popüler olan bir alım satım yöntemi olan günlük ticaret, kripto para birimlerinin doğasından kaynaklanan değişkenliklerden yararlanmaya dayanmaktadır. Bu makalemizde kripto borsalarında günlük ticarete odaklanacağız ve bu sularda ilerlerken dikkat edilmesi gerekenlerden bahsedeceğiz.

1. Temeliniz Sağlam Olsun

Günlük ticaret aynı gün içerisinde kripto paraların alınması ve satılmasına, kısa vadeli fiyat değişkenliklerinden kâr etmeye dayanır. Bu yolculuğa çıkmak için ilk adım önce hedeflerinize uygun merkeziyetçi bir kripto borsası seçmek en doğru karar olabilir. Seçebileceğiniz size en uygun olan ve WhiteBIT gibi uzman bir destek ekibi olan borsalardır.

2. Doğru Borsayı Seçmek

Size uygun bir borsa seçmek günlük ticaret kararlarınız için en önemli kararlarınızdan biridir. Borsanın güvenlik özellikleri, likiditesi, kullanılabilir işlem çiftleri ve komisyonları gözden geçirmeniz gereken etmenlerdendir. Bunların hepsine dikkat etmek istediğiniz işlem çiftlerinde işlem yapmaya başlamadan önce önemli olmakla beraber aynı zamanda varlıklarınızın güvende olduğunu bilebilmelisinizdir.

 

3. Alım Satım Stratejisi Geliştirmek

Etkili günlük ticaret kendinize uygun bir strateji ile alım satım yapmayı gerektirir. Teknik analiz ve temel analiz bu durumlar için en sık kullanılan yaklaşımlardandır. Teknik analiz fiyat desenlerini ve grafiklerini, indikatörleri araştırıp buna uygun kararlar vermeye dayanır. Temel analiz ise kripto varlığın piyasa esasları içerisinde kendi değerine bağlıdır. Uzmanlık alanınıza göre bir strateji oluşturmanız ve risk toleransını belirlemeniz çok önemlidir.

4. Risk Yönetimi

Risk yönetimi günlük ticaretin yapı taşlarındandır. İlk kurallardan biri asla kaybedeceğinizden fazlasını yatırmamaktır. Stop-loss emirleri vererek potansiyel kayıpları azaltabilir, take-profit emirleri kullanarak kârınızı kaçırmayabilirsiniz. Portföyünüzü çeşitlendirmek de riski birçok farklı varlığa dağıtmak için kullanılır. Boğa sezonunda coinler canlı kripto borsa da etkin olduğu zaman zaten piyasa genel olarak olumludur, fakat siz her duruma hazırlıklı olun.

 

5. Küçük Başlayın

Yeni başlayanların günlük ticarette küçük sermayelerle başlayarak nazlı bir yaklaşım sergilemesi önerilir. Bu strateji sayesinde günlük ticaretin püf noktalarına alışabilir, kayıplarınızı sınırlayabilirsiniz. Zaman geçtikçe ve siz hem tecrübe hem de özgüven sahibi oldukça alım satım sermayenizi ona göre yükseltebilirsiniz.

6. Bilinçli Olun

Kripto para piyasası yüksek dinamikliğe sahip olmakla beraber bunlar; önemli haberler, mevzuat değişiklikleri ve piyasanın duygu seviyelerine bağlı birçok etmene dayanabilir. Bilinçli olmak başarılı günlük ticaret yapmak için çok önemlidir. Bir yandan kripto borsa haberleri takip ederken diğer yandan farklı alım satım araçlarını kullanmayı düşünün ve piyasa gelişmelerinden çok uzak kalmayın.

7. Duygular ve Disiplinli Olmak

Günlük ticaret duygularla dolu bir alan da olabilir. Bir anlık aç gözlülük veya korku düşüncesiz hamleler yapılmasına neden olabilir. Disiplinli olmak ve alım satım planınıza odaklanmak çok önemlidir. Hızlıca kâr elde etmeye çalışmak yerine bazen kayıplar da yaşamanın alım satım yolcuğunun bir parçası olduğunu anlamak önemlidir.

8. Teknik Araçlar

Teknik araçlar ve indikatörleri baz alarak alım satım kararlarınızı yönetebilirsiniz. Bu araçlar; Hareketli Ortalamalar, Göreceli Güç Endeksi (RSI), Bollinger Bantları ve çok daha fazlası olarak sıralanabilir. Fiyat trendleriyle beraber potansiyel giriş ve çıkış noktalarına dair değerli içgörüler de sağlayabilirler.

9. Zamanlama Her Şeydir

Günlük ticarette zamanlama çok yüksek öneme sahiptir. Kripto para piyasaları 7/24 açık olsa da her saat eşit yaratılmamıştır. Likidite en yüksek olduğu saatlerde alım satım yapmayı seçebilirsiniz. Fakat tabii ki kullanıcı tabanından dolayı kripto borsa sıralaması yüksek merkeziyetçi borsaları tercih etmeniz durumunda likidite sorunları yaşamazsınız.

10. Vergilere Dikkat Edin

Vergi yükümlülüklerini de atlamayın. Bulunduğunuz bölgeye göre kripto ticareti vergiye tabi olabilir. Alım satımlarınızın kayıtlarını iyi tutmanız ve uyumluluk profesyonellerinden yardım almayı düşünebilirsiniz.

11. Deneyimle Öğrenin

Deneyiminiz arttıkça, alım satım güncesi tutmak gittikçe önemli bir alışkanlığa dönüşür. Bu kayıtlarınız sayesinde işlemlerinizin ne olduğunu, sonuçlarını öğrenebilir, kendi tekrar ettiğiniz desenleri fark edebilir ve nerelerde geliştirme gerektiğini anlayabilirsiniz. Bu da stratejilerinizi de aynı şekilde geliştirmeniz için bir fırsat sunacaktır.

Doğayla İç İçe Bir Tatil Sakarya'da Bungalov Evleri Sizi Bekliyor! Doğayla İç İçe Bir Tatil Sakarya'da Bungalov Evleri Sizi Bekliyor!

Günlük ticaret kesinlikle dijital varlık dünyasında çekici bir imkân olarak ortaya çıkıyor. Yine de finansal kazançlar için garantili bir yol değildir, ve yüksek oranda riskler taşır. Bu suları rahatça aşabilmek için kişi doğru borsayı, iyi bir alım satım stratejisi seçmelidir ve optimal bir risk yönetimi gerçekleştirirken bilinçli kalmaya devam etmelidir. Borsa seçerken kripto borsa hacimleri ne kadar borsanın büyüklüğünü göstermek için iyi bir metrik olsa da, kullanıcı yorumlarını takip edip de kendi araştırmanızı yaparak her zaman daha iyi bir sonuca ulaşacaksınızdır.