Skleroterapi tedavisi almak isteyenlerin internet üzerinde yaptığı araştırmalar sonucunda karşılarına çıkan ilk isimlerden biri Doç. Dr. Macit Bitargil’dir. Alanının öncü isimleri arasında yer alan Doç. Dr. Macit Bitargil 1980 yılında Antakya’da dünyaya geldi. İlkokul ve lise eğitimini Antakya’da tamamladı. 1997 yılında geldiği İstanbul’da tıp fakültesini birincilikle bitirerek mezuniyetinde Yüksek Onur Ödülü almaya hak kazandı.

Uzmanlık eğitimini İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Anabilim Dalı’nda 2006 ila 2012 yılları arasında tamamladı. Aynı zamanda mezuniyet tezi ile Türk Tabipler Birliği tarafından düzenlenen yarışmada Türkiye birinciliği ödülünü kazandı.

Mecburi hizmetini tamamlamak üzere 2012 yılında Kars’a yerleşti ve Kars Kafkas Üniversitesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı olarak görev yapmaya başladı. 5 yıllık görev süresi boyunca Kars’ta Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği’nin kurulum sürecinde ve gerçekleştirdiği faaliyetlerde büyük bir rol oynadı. Macit Bitargil, yürüttüğü çalışmaların ardından Yardımcı Doçent Doktor unvanını kazanmasının yanı sıra tıp fakültesi hastanesine olan önemli katkılarından dolayı 14 Mart Onur Ödülü’ne de lâyık görüldü.

Macit Bitargil, Kars’taki 3 yıllık hizmet süresini 2015 yılında tamamladı ve İstanbul’a döndü. Bu süreçte Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde operatör doktor olarak çalışmaya başladı. 2016 yılında Macit Bitarfil tarafından aort anevrizması nedeniyle gerçekleştirilen ameliyat Texas Heart Institute Journal dergisinde yayınlandı. Akabinde aynı ameliyat Guinness Rekorlar Kitabı’na girme hakkını elde etti.

Alanının Önde Gelen İsmi Macit Bitargil Başarılarıyla Dikkat Çekiyor

2020 ila 2021 yılları arasında bir yıldan uzun süreli olmak kaydıyla Macit Bitargil, Amerika Birleşik Devletleri’nde Mayo Clinic Kardiyotorasik Cerrahi Kliniği’nde “Fellow” olarak görev yaptı. Bu süre zarfında; kalp nakli, minimal invaziv kapak cerrahileri, asist device, komplike koroner bypass ve aort anevrizmal/diseksiyon cerrahileri başta olmak üzere pek çok farklı operasyona dâhil oldu. Buna ek olarak pek çok bilimsel projeyi de başarılı bir şekilde tamamladı. Mayo Clinic’te görev aldığı süre içerisinde Macit Bitargil tarafından geliştirilmiş iki ameliyat yöntemi ESC ve JTCVS gibi saygın bilim dergilerinde yayınlandı.

Türkiye’ye döndükten sonra kalp ve damar cerrahisi İstanbul ilinde hizmet vermeye başlayan Macit Bitargil, bir yandan da başarılı bilimsel faaliyetlerini sürdürdür. 2021 yılında Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doçentlik ünvanı aldı. Doç. Dr. Macit Bitargil 2022 yılında Acıbadem Sağlık Grubu ailesine katıldı. Acıbadem Taksim, Acıbadem Fulya ve International Acıbadem hastaneleri bünyesinde çalışmaya başladı. Şu anda İstanbul Fulya’daki kendi muayenesinde (Bitargil Clinic) hastalarına hizmet vermektedir.

Varis tedavisi İstanbul ilinde en çok başvurulan tedavilerden biri olup Doç. Dr. Macit Bitargil bu alandaki başarılarıyla öne çıkar. Aynı zamanda Doç. Dr. Macit Bitargil tarafından kalp ve damar cerrahisi alanında üretilmiş, aynı zamanda ulusal ve uluslararası gerçekleştirilmiş bilimsel çalışmalarda toplamda 150’den fazla atıf almış onlarca bilimsel çalışma vardır. Doç. Dr. Macit Bitargil, Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği Yeterlilik Sertifikası sahiptir. Bunların yanı sıra Türk Göğüs ve Kalp Damar Cerrahisi Dergisi ile Anatolian Journal of Cardiology dergilerinde bilimsel hakemlik görevini yerine getirmektedir.

Doç. Dr. Macit Bitargil, açık kalp cerrahisi ve damar cerrahisi konularında yüzlerce başarılı operasyon yönetmiştir. 2017 yılında evlenen ve 2022 yılında boşanan Doç. Dr. Macit Bitargil’in bu evlilikten bir çocuğu bulunmaktadır.